Livet med hund

Alla inlägg under januari 2010

Av Sara - 12 januari 2010 22:21

Såg på facebook idag att en kompis till mig hade en vän som kört av vägen, intet ont anande så hoppas man ju självklart att det gått bra!! Tills jag fick veta vem det var!! SHIT.. en av mina nyvunna vänner va det som hade kanat rakt fram i en T korsning och tyvärr sabbat en kota i ryggen. Som jag fick det förklarat för mig så va den inte krossad utan tillknycklad elelr vad man säger.. Men fy fan för orättvisan!!


Tänk vad sårbar man är även om det inte går fort och man behöver inte heller krocka för att man ska kunna skada sig ordentligt!! Nu hoppas jag verkligen att hon blir bra så att hon får komma hem till sin lilla "farm" alla djuren och sitt hus!!


Massor med tankar går till min vän idag!!

Av Sara - 11 januari 2010 14:53

Idag bar det iväg till ridhuset för lite träning :) Började med liten Fixa *s* hon är så himla laddad så hon skakar stackarn!! Jag får lägga mycket tid på att det ska göras lugnt och att hon blir på rätt humör.. annars blir hon överladdad och kladdig och då blir det galet.. Så lugn och ro funkar bäst på henne iof kan det vara jobbigt att alltid få tänka sig för vad man gör och hur man gör för hon darrar loss ganska enkelt :)


Fritt följ/ Linförighet: Bra

Inkallning: behövs träna mer stabilitet i stanna, kommer snabbt.

Läggande: snabbt men hon behöver mer stabilitet där oxå att slappna av.

Belöning: Älskar att hämta alla grejjer man kastar till henne :)


Bakina funkade bra idag och hon behövde knappt ingen stöttning när vi kom in i det nya ridhuset :) Hon har ju en tendens att bli lite låg i nya skumma vråer men det funkade fint idag! Hon har en härlig intensitet i träningen ännu och det känns så skönt!!


Fritt följ/ Linförighet: kanon bra :) följer super i språnget igen :)

Läggande u gång: Bra så mycket jag ser iaf

Inkallning: snabbt men det ser ut som hon dyker dom 2 sista meterna innan mig *s*

Ställande:Blir lite osäker när jag går långt bort och inte säger något.. Men hon stannar alla ggr utan att sätta sig alls nu :)


Apporteringen har vi tränat en del på hemma inne så det fortsätter vi med ett tag till :)


Over and out




Av Sara - 10 januari 2010 11:12

Igår när jag kom hem från stan så vart det bara -11 och det kändes genast mycket bättre.. Sen steg graderna allt eftersom tiden gick och vid 19 så va det bara -8,8 och jag pallrade mig ut på en långrunda med flickorna, det va såååå skönt ute trots att det blåste så det kändes mycket kalalre så fryser inte tassarna ihjäl iaf :)


Vaknade på morronen idag till -4,5 grader HEEEEELT UNDERBART!! så vi gick rundan ner mot sjön så dom fick busa massor i snön :) det gillar dom när det inte är så kallt :) sprang som 2 galningar :) Jag har varit lite feg nu när det varit som kallast så dom har inte fått gå lösa då..


TÄNK OM dom skulle mot all förmodan sticka?? TÄNK OM dom skulle fastna någon stans?? TÄNK OM det skulle hända något... Jag skulle ALDRIG förlåta mig själv.. Visst jag kanske är löjlig men va fan.. Säkerheten före allt i vissa lägen iaf :) Hundar fryser lätt ihjäl i -20 om det skulle vara så..


Funderar på om jag kanske skulle ta en tur till ridhuset idag å kolla om det är ledigt annars tar jag det i veckan :)


Over and out

Av Sara - 9 januari 2010 11:05

Som fan är det!!


Visst är det bra at det är kallt ett tag då dör fler fästingar och vi slipper massor av kräken i sommar :) MEN man kan ju för fan inte gå ut och gå med hundarna.. Kramp kramp och åter kramp!! Skittråkigt.. I morse gick jag bara en kort kort runda med dom så dom skulle få rasta av sig.. det har varit nästan -22 i natt och det är väl så kallt i snön ett tag!! Bakina sprang ut i den djupa snön och hoppade tillbaka på "stigen" och hade kramp i flera ben samtidigt och jag tycker så synd om henne då!!


Har fått klartecken att jag får lov att träna i ett ridhus, visst det kostar en del men ett par ggr iaf innan tävlingarna kan ju vara bra!! Fast det kan jag ju inte heller göra förän det blir lite varmare igen för jag kan ju inte ha någon hund i bilen så kallt som det är nu!! SUCK!!!!!


Men jag funderar på att åka till garaget och träna en sväng idag iaf!! Hatar att träna där det är så hårt, men lite går ju göra iaf :)


Här kommer några bilder från en morgon då det va lite mildare iaf :)


     

Sötaste liten Fixa ca 8 mån


  Fixa närmst kameran :) Bakina helt galen :) Dom älskar att slita i träden!!     Såhär fint blir det efter en stund :)



Over and out

Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards