Livet med hund

Alla inlägg under april 2010

Av Sara - 9 april 2010 11:13

Idag är det 1 år sedan jag va tvungen att göra det värsta i mitt liv och det va att ta bort mitt hjärta mitt allt   Det går inte en dag utan att jag tänker på honom även om smärtan har blivit mildare så gör det fortfarande grymt ont. Jag vet att det va det enda rätta och att det aldrig skulle gå att få hans tass frisk igen.


Jaxon hade verkligen en särskild plats i mitt hjärta och den platsen kommer ingen annan hund att kunna konkurera om. Han va en once in a lifetime hund på alla sätt. Han hjälpte mig i alla lägen att förstå hur jag skulle lära han alla moment. Han va grym på att visa när han inte förstod och lika bra på att visa när jag gjorde rätt. Han har verkligen fått mig att förstå innebörden av hundträning och vikten i att vara ödmjuk och visa väl vad man menar. Att inte bli arg på en hund för att den inte förstår eller hittar på bus, förstår den inte så är det svårt för den att göra rätt..


Han gjorde mig till en bättre människa helt enkelt..


Han älskade allt som vi hittade på :) både träna, tävla och även alla utställningar som vi åkte runt på.


Det som värmer mitt hjärta är att jag ser såååå mycket av Jaxons glös i Fixa, även om hon är bättre på vissa saker och kanske liiite sämre på vissa bitar så är hon grymt lik sin pappa.. Det känns lite som att hon fått de bästa sidor från båda sina föräldrar :)


Men jag hade önskat han som en del av kommande valpkull, han älskade valpar och va vänligheten själv. Han va alltid som en extra pappa åt alla valpar han träffade :) Han hade verkligen förståelsen för att de va små och att man skulle vara snäll. Det enda han va rädd om det va sin svans *s* den petade ingen valp på för då blev man sur :)


Fan va jag saknar honom och det gör så ont.. Men jag vet att han har det bra och man får inte vara självisk i ett jobbigt beslut..


Saknar mitt  så grymt

Av Sara - 8 april 2010 10:53

Igår bar det iväg till Åsa för att gosa med 8 veckors Boxerkrokodiler *ler* underbart söta och jag är riktigt svag för Boxer :) tycker om deras positiva energi och glädje men jag önskar att dom hade liiiite mera näsa :) Söta som få och som tur va så är ju alla sålda *s* Fastnade dock för en lite äldre flicka i huset :) så himla gooo.. 


Sen bar det iväg för att herpesvaccinera Bakina och det va lika smidigs som det låter *s* Ska bli så himla spännande å se om hon gillar Ghor och om det bär frukt!! HOPPAS!!!!


Sen åkte vi ut till klubben en sväng, tränade lite med båda och dom är riktigt roliga :) Fixa växer träningsmässigt heeela tiden *lycka* Jag är så himla glad att ha 2 så underbara hundar i min ägo :)


Apporteringarna funkar bättre och bättre :) Bakinas kryp behöver lugnas ner lite annars är hon en pärla där :) Ja jag är så nöjd med dom så det finns inte ord för det :)


Idag ska vi bara ta det lugnt och käka ben :)


Over and out

Av Sara - 5 april 2010 21:27

Idag såg jag första blodet från Bakina..... Pirrade till lite och helt plötsligt så är det såååååå nära :)))) Spännande!!


Fixa hade mer än gärna fortsatt med träningsläger några dar till medans Bakina har sovit i sin bia mer eller mindre hela dan *s* Skönt med hundr som kopplar av fint men samtidigt kul med en hund som bara vill MER :) även om Fixa inte blir jobbig så är hon pigg och vaken, Bakina sover när det inte finns något att göra och det uppskattas ju såklart :)


Over and out

Av Sara - 4 april 2010 19:29

Så himla härligt så jag ville inte att den skulle ta slut!!


Började Fredag vid lunch med samling av de flesta som skulle vara med på Keeponix lägret. Ut i skogen och tränade en stund eller så länge det gick :) Sen träffades vi på kvällen för lite tjatter och käk JÄTTE TREVLIGT!!!!


Lörd morron ut i skogen för att börja med spåret, ingick i en grupp med "unga" hundar. Även om Bakina inte är ung så är hon orutinerad!! Kort spår till båda och det funkade sådär, men jag va nöjd för det är ju första gången för året och man kan ju inte tro att det ska gå som på räls direkt :)


Uppletandet funkade KANON med båda.. Körde ingångsövningar med Bakina då hon har liiiten tendens att inte vilja komma direkt men det gjorde hon nu *lycka* Samma med Fixa för att hon är "ny" på upplet..


Lydnaden funkade KANON med båda :) och det är så underbart att få ha 2 såna pärlor i snöret :))


Samma idag fast längre spår och det funkade finfint.. Upplet likaså.. Lydnaden körde jag inte så mycket utan mer med focus på att göra lite och RÄTT då dom va TRÖTTA jätte jätte trötta båda 2 :)


Summa är en riktigt ruggigt trevlig helg med många trevliga människor och mycket trevliga hundar :)


TACK till Anna för att jag fick vara med och tack till ALLA som har varit med och hjälpts åt hela helgen :) Det är guld värt med så mycket kunnig hjälp!!

Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards