Livet med hund

Alla inlägg under oktober 2010

Av Sara - 5 oktober 2010 20:26

Jag har ju länge fasat för att fästa mig för mycket vid alla mina små troll och detta är ett faktum att man gör när man går med dom så länge som jag gjort/gör.. MEN i morron ska jag till veterinären för att besiktiga Klippa inför flytt till Blekinge på lörd!! Känns sorgligt men ändå såååå bra :) Jag kommer gråta gråta och gråta lite till men hon har fått ett toppenhem och jag är mer än glad!! Hon får göra det hon är till för mao träna/tävla och hon får ett mycket aktivt liv hos en familj där all kompetens finns med råge :) Ska bli så himla spännande att följa dom i deras framfart och jag håller alla tummar för att Klippa kommer uppfylla deras förväntningar, och det är jag mer än övertygad om att hon kommer göra. Hon är ju en liten duracell ;)Inte för intet att jag säger "mini Bakina" om henne :)


       

Av Sara - 2 oktober 2010 09:24

Från en som jag aldrig träffat eller heller pratat med och jag blev sååå glad   Ett sånt mail gör att man känner att det finns fortfarande hopp om mänskligheten!! TACK snälla gulliga du för detta mail!! Det värmde ett slitet hjärta väldigt mycket!!


Hej!
Jag heter ...... och jag hittade din sida när du precis hade fått dina valpar, och har följt den sedan dess. Jag har tidigare haft en rottis, som jag tävlade elit spår med. När hon var borta hittade jag ingen rottweiler jag ville ha, jag tyckte att de hade blivit för stora och för slöa. Min tik var en smidig hund som tyckte om att jobba och vara igång. Jag har nu för tiden två retrievrar, en golden och en flat som då och då tävlas i ekl spår.
 
Jag har inte träffat dina hundar, men jag upplever det som att du med denna kullen tar ett steg i helt rätt riktning, och avlar på bruksegenskaper, inte utseende. Din tik ser ut som en liten och pigg hund. Jag tycker att det är jättesynd att intresset för dina valpar inte har varit större, och hade jag inte redan haft två hundar som är så pass unga som mina är, 4 och 7, så hade jag absolut velat ha en från dig. Jag tog bort min tik 2003 och sedan dess har jag bara hittat två rottiskullar som jag har kunnat tänka mig hund från, och den ena är din.
 
Detta är menat som ett litet uppmuntringsmail :) och jag hoppas att du fortsätter avla på arbetshundar.
 
Lycka till!
Varma hälsningar

Till detta hör ju även att jag hade kunnat sälja allihopa och fler därtill men har valt att välja väl VEM som får köpa mina små!! Jag har valt att inte sälja till dem som bara vill ha en sällskapshund och det är därför jag står med några kvar nu. Det känns trist att det är så få som vill ha en rottis att JOBBA med och denna kombinationen är gjord med sikte en mycket aktiv hund med bra arbetsegenskaper!! Nu kräver inte jag att alla ska tävla absolut inte, MEN vad många glömmer bort på vägen är att en Rottweiler behöver aktiveras och stimuleras mentalt och det krävs lite mer än  promenader för detta! Så därför har jag nekat väldigt många.. Jag ska själv kunna stå med rak rygg och säga att jag är stolt över vad jag har gjort. Visst hunden kan få ett jätte bra hem hos en sådan familj men JAG tycker att hunden ska få mer stimuli än så!! :)

Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards