Livet med hund

Alla inlägg under april 2011

Av Sara - 14 april 2011 21:29

Bakina anmäld till appellen och Fixa Lägre :)) OJ va pirrigt det blev helt plötsligt *s* Har ju inte tävlat så himla mycke sen Jaxon blev dålig :( Han är ju den enda hunden jag tävlat aktivt med så jag känner mig lite nervös!! Nu är ju mina hundar inga såna som hittar på bus eller massa dumheter så :)) Det är jag inte orolig för ett dugg men det är pirrigt ändå :)


Tränat har vi gjort en hel del!! Kalle och Kuta blir duktigare för varje dag :) Det är mest position jag kör med dom för jag tycker att det är viktigt.. Sitt stanna och inkallning blir det och LEK :))


Bakina känns lugnare nu när vi tränat mer kontinuerligt... Hon har en härlig energi och tycker att det mesta är så himla kul :) Hon har ingen osäkerhet kvar av det som fanns när jag fick hem henne första gången!! Det känns helt underbart att hon vuxit så oerhört som hund på denna tiden hon bott hos mig, blir helt varm i hjärtat när jag ser hennes glödje och att hon tar för sig i träningen :)


Fixa är ju mer eller mindre outtröttlig men idag blev hon bra mör :)) Tänkte jag skulle kolla hur många ggr det tar innan hon gör en klockren apportering utan att använda tassarna :)) 12 ggr sprang hon i FULL FART *s* SEN tog hon med munnen BARA munnen :))) Fissa om hon fick beröm då :) Sen skulle hon hoppa lite *s* 5 ggr tog det innan hon hoppade och SATTE sig :)) Har kastat bollen några ggr vid överhoppet och jag borde veta bättre eftersom Fixa har GRYMMA minnesbilder när det gäller träningen *SUCK* att jag inte lär mig :)) Men det blir nog bra det oxå!! Sen skulle hon få lugna ner sig i skuggan tänkte jag så jag ringde ett samtal... Efter ca 5 min MÖR hund så reser jag på mig och börjar gå mot bilen och Fixa den galningen börjar be om mer träning   Hon är helt fantastisk min älskade lilla busunge :))

Av Sara - 11 april 2011 20:24

Började förm med att baka en paj och byta däck :) Så nu står en Kolapaj i kylen och sköna grön har fått somardojjor :)) Åkte sen ut till klubben för att träna lite innan allt folket kommer månd kväll= måndagsgruppen "träningsgruppp" sen va det 2 kurser idag :)


Kalle & Kuta sköter sig fint :) Positionen börjar sätta sig och Kalle är så himla fokuserad på att göra rätt   Kämpar som en lite tok gör grabben hela dan :))  Kuta är oxå jätte duktig men lite mer explosiv än sin bror *s* Hon HOPPAR fram i varje steg *söt* Han nästan kryper :)))


Kalle har lite svårt att hålla i bollen utan tycker den är MASSA roligare att sparka på *s* Kuta hämtar och lämnar som om hon aldrig gjort annat :) Läggandet börjar bli bättre "vanligt" ligg altså :) Så ni nu inte tror att det är läggande u gång eller nåt sånt *s*


Fixa och Bakina va oxå jätte duktiga idag  Mina små hjärtan :) Fixa har lite brått i krypet men hon lugnar sig ganska snabbt.. Värmen tog på dom idag så vi hade mest roligt och dom fick jaga bollen när dom började bli trötta... 


Sen började det drösa in folk på klubben :) Alla fick komma ut en och en bland folk och hundar som gör utfall till höger och vänster.. NYTTIGT.... INGEN av mina svarar tillbaka eller spänner upp sig :)) Bakina bli mest undrande över varför dom låter så och skulle kunna gå rakt fram till vilken vrålande hund som helst *s* Hon kopplar på charmen och öronen står ut åt var sitt håll och hon blir sååååå söt :))


En boxeruppfödare på klubben frågade om det va BOXER i Kalle *asg* Och det kan man nog tro *s* Han är så glad så hälften vore nog!!


Nu ska jag äta en sallad och glo på tv en stund.. Tycker jag att jag är värd efter denna dag!!

Av Sara - 8 april 2011 21:38

På förmiddan idag blåste det inte så farligt så jag tänkte ge hundarna en rejäl stund på klubben!!


Började med Fixa idag först en kissrunda sen tränade vi och hon va duktig idag :)) Inte lika stissig som sist och vi höll oss lugnare idag *s*


Sen tog jag Kuta och Kalle... Dom va duktiga dom oxå även om Kalle tycker det är skitkul att bolla alldeles själv med bollen så den rullar iväg mest hela tiden :) Söt är han.. Kuta jobbar jag med kampen eftersom hon greppar om ofta.. Och hon lyckas för det mesta greppa mina fingrar och idag fick hon ett klockrent grepp AAAAAAAJJJJJJJ..... Men va fan det är bara bita ihop sålänge hon gör som jag vill...


När jag va näääästan klar med Kalle så började det hagla och han fick hagel i ögonen så jag bröt där!! Vill inte ha obehag när han har så himla fin kontakt!!


När jag satt in han i bilen så öppnade sig himelen sig kan man ju lugnt säga.. Väntade en stund för att se om det gav med sig men icke... Så Bakina fick avstå idag :( Det hällregnade mest hela tiden!!


Har haft mina nya kängor på mig hela dagen och så himla sköna :)) Va imponerad över torra strumpor och fötter när jag tog av mig dom när jag kom hem :)) LYCKA!!!

Av Sara - 7 april 2011 17:13

Är det här!! Började med att försöka gå en sväng med "de små" men fick gå tillbaka och sätta Kalle i bilen och gå med dom en och en!! Båda jagar löv fast Kuta är värre än värst... Blir GALEN när hon inte bryr sig ett dyft om vad man säger, men men det blir säkert bättre..


Bilen är konstig!! Den startar går hur bra som helst.. Inga missljud eller dyl men rätt som det är mitt på en 90 sträcka så bara dör den??!! Stannar och låter den stå några sek sen har det gått att starta igen??!! SKUMT!! Får väl hoppas jag hittar någon som kan kika på den och se om man kan hitta något galet..


Åkte till Intersport i K-Holm för att kolla om Meindl kängorna fanns kvar och där låg dom :)))) Fick en för tidig födelsedagspresent av mamma och pengarna gick till kängorna!! SKÖNT att ha ordetliga kängor ett bra tag framöver!!


Åkte vidare till klubben i full storm för att se om det kunde funka att rasta Kuta bättre där och träna lite.. Kuta förvånade mig massor och jagade inte alls löv under tiden vi tränade, hon stirrade ju såklart och ville gärna men hon höll sig jättebra i skinnet :)) DUKTIG liten :)) Kalle va lika men han hade liiite problem med att låta bli vid belöning med bollen *s* Han tog nog lite fel belöning *asg*


Fixa och jag va inte alls överens idag :(( Blir så arg på mig själv när jag tappar humöret på henne för hon kan ju inte rå för att hon är som hon är!! Men va fan när hon ligger fot och man säger STANNA tydligt.... Tar ett steg och hon kryper.. Spelar fan ingen roll att hon fått krypa innan!! HON SKA STANNA..... Va verkligen över tydlig flera ggr och till slut blir man förbannad!! Men men det blev bättre till slut och jag andades lite mer SUCK.... Men detta är nackdelen när hon är så kladdig som hon är "känslig" Önskar henne inte annorlunda på något sätt mer än att hon kunde ju LYSSNA och inte tro så mycke hela tiden.. Framförgåendet sitter kvar iaf *lycka*


Bakina va jätte duktig men jag körde inte så mycke med henne då jag bara ville känna lite positiv flow :)) Och den fick vi!! Framförgåendet sitter kvar där oxå :))

Av Sara - 4 april 2011 21:47

Är mina 4 beningar  


Åkte till klubben och trnade lite idag oxå :))


Fixa kändes bättre idag, lite lugnare eftersom jag tog henne före Bakina *s* Körde som vanligt FF, lugn stadga och focus... Funkar fint och jag får alltid påminna henne om att vi ska starta samtidigt även om hon är jävligt snabb på mina signaler.. Måste verkligen tänka mig för och tänka lugnt.. Läggande under gång börjar funka riktigt fint nu :)) LYCKA :) Inkallningen kör jag mest för att hon älskar det *s*


Det moment som är mest tålamodskrävande FÖR MIG är krypet.. Måste verkligen se till att vi är lugna båda 2 :) Hon har brottom och tar gärna ett "steg" för mycke. Kan inte peta på henne då hon börjar åla sig väldigt så fort jag tar på henne i det läget, så jag får sätta mig på huk en stund och klappa lugnt så hon varvar ner på riktigt :)) Men det kommer sitta som en smäck snart det oxå!! Det svåraste med krypet är att jag inte riktigt bestämt mig för om jag ska ta det FÖRST eller efter en stunds träning.. Fördelen med att ta det först är ju att hon inte fått någon belöning för något innan men samtidigt så vill jag ju att det inte ska spela någon roll.. Får se vad jag kommer fam till..



Bakina körde "galopphästen" en stund innan hon lugnar ner sig :)) Mitt lilla   Börjar med FF, positionsnötning då det är den hon tappar vid start.. Men efter en stund så lugnar hon ner sig och blir mer samlad då funkar det fint :)


Ställande och läggande under gång blev det oxå, ställandet blev hon lite konfunderad en stund *s* mend et släppte det oxå!!


Krypet är hon en pärla!! Hon kan krypa framåt, bakåt, höger, vänster och ta mig fan runt oxå :))


Blir mycket stadga med henne då hon behöver det!!


Kalle och Kuta fick lite positionsträning, läggande och ta/lämna grejjer KOPPLADE!! Det va masor folk och hundar på klubben så det fick vara koppel på trollen :)) DUKTIGA va dom :))

Av Sara - 2 april 2011 23:21

En jobbar kompis till mig hade varit på en butik och hittat ett par ECCO skor för 500 spänn och dom såg underbara ut, bestämde mig för att åka dit och kika men såklart fanns inga ECCO kvar mer än ett par 36:or    har man 41-42 så blir det lite litet!!


Kikade runt lite och kollade omd et fanns något annat kul men njaaaaaa..... Hittade väl inget särskilt av intresse... FÖRUTOM...... Där låg dom!! Meindl kängor av modell


http://www.sportamore.se/produkt/12732-meindl-island-lady-mfs-active-w-hasselnot#expandable


Behöver jag säga att dom satt som en SMÄCK!! Och dessa kostade BARA 1700 spänn   Bara inse att pengarna räcker inte men när ord pris är över 3000 spänn så är det ju inga dåliga kängor, och mina graninge börjar bli slitna nu   Men men det går säkert fler tåg och jag får väl gå med foppa tofflor i skogen i sommar   Nja riktigt så illa är det inte men man blir ju bara LIIIIITE bitter!!!!


Har tränat en stund idag oxå :) Alla hundarna skötte sig fint även om Fixa va sååååååå LADDAD!!!!! Hon blir ju mer känslig mot mig när hon löper så jag måste hålla mig LUGN   Så länge jag håller mig lugn så funkar allt bra så jag får hålla mig i skinnet :))   

Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards