Livet med hund

Alla inlägg under oktober 2011

Av Sara - 19 oktober 2011 22:13

Här kommer en filmsnutt från Fixas MH :) Dumpe och skrammel.. Underbara älskade Fixa   OBS min fördröjning i berömmet beror på en testledare som va heeeeelt korkad!! 



 

Av Sara - 16 oktober 2011 00:35

I fredags bar det av till Katrineholms BK med Ann Sofie en sväng och hon va snäll och filmade trots att det blev äckligt kallt om händerna :)) Här kommer 3 av 4 Kuta han jag träna innan Ann Sofie kom :( Henne filmar vi nästa gång :)


Börjar med Fixa



 


 


Här kommer lilla stampe :)) Bakina


 


Sist och absolut inte minst Tasse :)) Han artar sig i träningen mer för varje dag!! Kommer bli en kalashund av han oxå :) 


 


 


 


Sååååååå jävla kul med filmer.. Önskar jag haft några sedan Tasse kom hit så man kunde jämföra skillnaden :) 

Av Sara - 11 oktober 2011 20:00
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Sara - 8 oktober 2011 21:27

Idag bar det av till Flens BK för en förhoppningsvis sista Lydnadsetta med Bakina så hon kunde få sitt LPI och det gick vägen :) Här kommer dagens poäng!!


Plats 10

Tandvisn 10

Linförighet 9

Läggande 10

Inkallning 9,5

ställande 10

Apportering 6.......................MUTTER

Hopp 10

Helhet 10

SUMMA= 190,5 poäng och så kom vi 1/11 :)


Det roligaste är att hon JÄTTE skendräktig men det märks inte mer än på tuttarna *s* Snacka om stabil tik och kan jobba lika bra både under löp & skendräktighet :) Idag är jag iaf så himla nöjd med min lilla stampe även om det va retligt på apporten *s* POÄNGBÖG är jag minst sagt ;)


Nu blir det tävlingsvila till våren även om det suger att få vänta så länge och visst skulle jag kunna köra Fixa i ettan i vinter men jag har liksom ingen lust så.. Ska traggla högremomenten i vinter och slå hårt till våren i högre och sen Elit ;)

Av Sara - 7 oktober 2011 00:17

Detta med förväntan i hundträning märker man är ett mycket splittrat kapitel hos många hundförare!! Vissa säger att man INTE ska dra upp hunden och vissa säger skapa en STOR förväntan!!


Jag är av den typen att jag vill ha en STOR förväntan hos min hund! Varför? Jo för att jag vill att hunden ska veta att den ALLTID får det den älskar allra mest när den gör det den ska jätte bra! Och det skapar ett snabbare utförande hos hunden för att få det den vill ”i mitt/vårt fall BOLL” Jag själv har nästan helt gått ifrån allt annat som belöning än just boll och det ska visst va tennisboll har mina hundar sagt :)


Kamp kan jag använda som lek och som förhöjning av att vilja ha något samt att träna lite på hundens vilja att vilja ha något jag har, dock aldrig som belöning just för att jag vet att bollen väger tyngre, varför ska jag då envisas med att använda annat än det hunden ÄLSKAR?!!!!


Många är rädda för att skapa en för hög förväntan!! VARFÖR?? Här beror det ju på hur konsekvent man är som förare i det man vill att hunden ska utföra innan den får sin belöning. Mina hundar får aldrig sin boll om dom inte gjort något riktigt bra.. Dock höjer man ju ribban succesivt med hundens mognad och ålder.. För att skapa en hög förväntan får man ju bjussa lite extra i början för att backa lite igen.


Men jag har aldrig märkt på någon av mina hundar att dom skulle på något sätt ”ta för sig” på ett felaktigt sätt av att jag skapar en relativt hög stressnivå iom denna höga förväntan, utan tvärt om. Jag upplever det som att mina hundar får ett mycket bättre fokus på mig och vad jag säger/gör.


Ett ex, Tasse kom hem till mig helt GRÅ….. Ingen förväntan på att något roligt ska hända, hålla en boll framför näsan på han va samma som att han bara sa jaha, kastade jag den så tog han aldrig i för att hämta den utan lunkade mer iväg för att trava tillbaka om ens detta.


NU på ca 3 månader så har han så fruktansvärt hög förväntan på att för det första göra rätt för att få bollen, när han väl fått bollen komma tillbaka snabbt till mig för att få jobba mera! Visst blir det fort och fel ibland men det låter jag helt enkelt bli att belöna!! Svårare än så är det ju igentligen inte. Han förväntar sig ibland för tidigt=gör om och gör rätt :) Han har nu fått en sån jävulskt härlig POWER i sitt sätt att jobba och det är underbart att se en hund växa så otroligt mentalt och få sån härlig VILJA på så kort tid…


Summa summarum fram för högre förväntan mer positiv stress men glöm bara inte att vara konsekvent för det är då allt går fel!! Belöna positivt och nonchalera felen.. Och nu menar jag fel i träning INTE dummheter.. Visst ska man kunna tillrättavisa sin hund men oftast så räcker det med att vara konsekvent om man har rätt förväntan hos ”mig” Då vill hunden inte lämna dig för något annat för rätt grej är HÄR och inte där..


Hoppas någon förstår hur jag menar och hur jag tänker J Jag är bara så trött på det gamla förlegade att vissa tycker att man aldrig ska dra upp hunden!!!

Av Sara - 4 oktober 2011 22:30

Idag blev det en tur till Anna Olofsdotter med några hundar. Putte fick haka på pga alla troliga felbelastningar under operation och rehab och hon hittade en del på han och det gjorde ont tyckte Putt    Han va snäll men hade ganska kraftiga samt en lång fördröjning på reaktionen ochd det tyder på att det är ganska gamla sättningar.. Några kraftiga hittade hon och han talade verkligen om att detta va rätt :) Snällfis är han verkligen!!


Fixa fick en genomgång då hon haltat ett par ggr efter att jag intensivt tränat inkallning med ställande, hältan har gått över av sig självt ganska snabbt men jag ville kolla och visst fanns det lite även på henne..


Kuta fick en koll av vårens sättning och visst va den där GALENPANNAN kan ju liksom inte ta det lugnt någonstans och gör ju sina piruetter mest hela tiden!! Så hon fick bort ett par elakingar oxå :)


Så nu blir det vila några dagar för Fixa och Kuta!! Bakina ska ju tävla på lörd skendräktig som hon är!! TUR att det inte stör henne mer än att hon har en hel del mjölk :( försöker få bort detta men det är inte smidigt!! Hon stimulerar inget själv och det är jag mycket glad för...




Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards