Livet med hund

Direktlänk till inlägg 30 maj 2014

Valla Djurklinik "mailkonversation"

Av Sara - 30 maj 2014 21:33

Jag kom in till er klinik i lördags morgon och såhär upplever jag hela bemötandet och hur man hanterar ett kejsarsnitt samt allt runtomkring. Jag tycker att ni bör se över era rutiner när det gäller bemötande av kunder och hur man bör hantera en "nyfödd" valp!! Nu kan jag tacka en lycklig stjärna över att valpen faktiskt klarade sig och att jag fick upp värmen på han trots allt som va.

Bifogar en text jag skrivit....



In till vet kl 9 där det konstaterades att det fanns två valpar kvar och alla blodvärden va fina, fanns bara en sak att göra, kejsarsnitt..... Dom hämtade Fixa och sa att vi ses om ca en timma. Fine vi passade på att dricka kaffe då vi varit vakna i över 2 dygn, TRÖTTA va bara förnamnet. Gick ut i bilen och hämtade in korg och lite grejjer om det skulle komma ut levande valpar som vi skulle få med hem. Tiken höll vi varm innanför tröjor och inlindad i filt, hon kändes skapligt nöjd för hon hade ju fått mat kontinuerligt. Kraftfull och härlig va hon!!
Nuuuuuu börjar det jobbiga. Ca EN timma sa dom när dom hämtade Fixa.....
NORMALT vid kejsarsnitt så får ägaren till tiken in de levande valparna DIREKT dom kommer ut och är kontrollerade av vet. Men så va INTE fallet här Vi väntar oroligt och tiden rinner iväg. Det går 1,5 timma då vi frågar en tjej som går förbi efter information. Hon ska kolla säger hon, men hon kommer inte tillbaka....
Här börjar min ångest klappa in kan jag säga. VAD HÄNDER??!! Är Fixa DÖD? Har det hänt något och dom inte informerar mig? Lever någon av valparna? Tiden går och min oro blir total JÄTTELEDSEN och såklart fruktansvärt orolig....
Över två timmar senare så kommer veterinären in med glatt humör, hon möts självklart av en inte lika glad Sara. Hon säger att allt har gått bra.... BRA?? Ja jo så kan man ju tycka!! Den första valpen va död och hade börjat ruttna men valpen nr två levde.... Första frågan VAR ÄR VALPEN?? Den får ni in samtidigt som tiken. Ehhhh oki??
Efter en stund kommer Fixa inrullande på ett bord och vid sidan av kommer valpen i en ÖPPEN kuvös och han va heeeeeelt hysteriskt nerkyld. Han skrek fullständigt hjärtskärande!!! Då säger sköteskan att han har varit hungrig sedan han kom ut!! VA?? Har han skrikit såhär HUR LÄNGE?? Minst en timma måste det varit Stackars stackars valp!! Linnéa tar hand om valpen snabbt som fan och jag får pyssla om Fixa som va slemmig och blodig. Så blir vi lämnade.... Så fort Fixa va lite bättre iordning så tar jag hanen så Linnéa kan hålla tiken varm.
Efter en stund kommer sköteskan in och frågar hur det går.... Han är JÄTTEKALL säger jag. Vill ni ha en värmedyna? Ehhh JA TACK jättegärna!!!! Får in en värmedyna och jobbar på att få han varm men det funkar inte jättebra Då kommer sköteskan igen och samma ord utväxlades, vill ni ha en värmelampa, samma svar JA TACK!!!! Sätter mig med valpen under värmelampan och har filtar under så han får värme från alla håll, masserar som en tok så värmen ska komma igång och efter ca TVÅ timmar så börjar han slappna av och bli så varm så han kunde få äta sitt första mål mat, han va nu ca FYRA timmar gammal Stackars stackars plutt!!
I detta läge så blir vi mer eller mindre hemskickade Såklart ville vi hem men han hade behövt säkert en timma till i värmen... Och oj vad jag fick kämpa med denne lille även hemma och det va tur att det fanns en grislampa som kunde hjälpa till. Han blev kall på en gång och jag fick värma mest hela tiden.




Är det meningen att det ska få gå till såhär? Jag har ALDRIG hört om någon veterinär som "behåller" en nyfödd valp i ca två timmar om ägaren finns på plats! Jag har aldrig hört att inte klinikerna är NOGA med att nyfödda valpar ska hållas VARMA!!



När man dessutom inte får något svar på en fråga hur det går gör mig mörkrädd. Fick senare till svar att det är fler som är här akut och fine det köper jag MEN det va flera tjejer "personal" som gick slött i korridorerna och inte gjorde något till synes viktigt VARFÖR kan man inte ens ta en minut för info?



MYCKET Ledsen och besviken djurägare!!

 

*********************** Svaret från VD:n som lyder*******************************

 


Hej! Jag kan inte kommentera detta i detalj utan att ha talat med berörd personal (vilket jag skall göra). Men eftersom du flera gånger talar om att valpen var nerkyld och kom till dig först efter två timmar kan jag rent allmänt kommentera detta.


 


Valpar som kommer ut och är vitala (pigga) får oftast gå direkt till djurägaren. Valpar som är trötta, har dålig andning eller har  andra typer av symptom får inte gå till djurägaren. De behandlas exempelvis med andningsstimulerande åtgärder (i vissa fall syrgas), massage, sug (om de har slem i munhåla/luftrör) och i ibland även med stimulerande mediciner. De betraktas alltså som ”sjuka” och tas om hand om personal. Att din valp skrek är knappast något onormalt, det är snarare ett friskhetstecken. Valpar som är apatiska och tysta är vi normalt mer oroliga för.


 


Valparna ligger självklart inte ensamma och kyls ned.  Om de inte kräver behandling ligger de antingen i en sluten kuvös med reglerad temperatur eller så ligger de med motsvarigheten till din grislampa.


 


Det låter som det i detta fall mest är en fråga om dålig kommunikation från vår sida, vilket jag verkligen beklagar. Självklart skall du ha kontinuerlig information om vad som sker, vilket vi tycks ha missat. Jag blir dock litet fundersam när du skriver att det fanns ett antal personal som slött gick runt i korridorerna. Om jag tittar i journalsystemet så var det ganska många djur under behandling samtidigt och dessutom ett stort antal inskrivna patienter.


 


Jag skall låta berörd personal ta del av dina synpunkter och återkommer sedan.


 


/Med vänlig hälsning

 

****************************Mitt svar på detta*********************

 

Hej igen!!

Personalen som slött gick runt pysslade i rummet mitt emot vårat och vi va i första till höger. Det va vid flertalet tillfällen som dessa tjejer gick och "pysslade" och de såg inte det minsta stressade ut. Tjejen som hade hand om "dörren" sprang som en yr höna och va märkbart stressad vilket jag förstår om det är många patienter att hålla koll på.

Valpen som skrek mådde allt annat än bra, jag hade med mig en god vän som varit med vid flertalet kejsarsnitt och hon hade aldrig varit med om maken till tillvägagångssätt. Har även pratat med fler uppfödare som heller aldrig varit med om liknande.

Han va så pass kall att jag med bara händerna kände hur kall han va, inte en tillstymmelse till sugreflex så kall det va han verkligen och hur han kan ha legat i/på något uppvärmt är för mig en gåta. Att en valp skriker har jag hört massor med gånger men detta va inte alls oki.

Har även läst igenom Journalen ordentligt och där står inget om att valpen skulle fått varken medicin eller behövt vård av personal, och det borde väl stått där om så va fallet?!

//Sara

 

**********************Ytterligare svar från VD:n**********************

 


Jag vet inte riktigt vad jag skall säga. Jag har ännu inte hunnit prata med personalen som var med, men om du tror att vi skulle låta en nyfödd valp ligga utan värme så blir jag mest irriterad. Vi är nog den klinik som utför flest kejsarsnitt i den här regionen, så jag känner mig trygg med att vi vår personal har den rutin och kompetens som krävs. Och jag har aldrig tidigare hört den typen av klagomål från någon djurägare vars hund vi har snittat. Om vi skulle missköta våra kejsarsnitt skulle vi knappast ha några uppfödare kvar som kunder, men vi har många. Så jag vet inte vad du och din rutinerade vän bygger era observationer på, men de är mycket anmärkningsvärda. Och om hon och du är så rutinerade borde ni veta att alla valpar, framförallt de som förlösts med snitt, känns kalla. Dels för att de är fuktiga vid födseln och med fukten dunstar värmen. Dessutom är snittade valpar oftast trötta eftersom även de får i sig narkosgas och det i sin tur ger en långsammare cirkulation och därmed temperatur.


 


Om du verkligen upplever att vi har misskött vården av din tik och hennes valp, så finns det en veterinär ansvarsnämnd som prövar vårt agerande.


 


/Hälsningar


Björn Lindevall


Valla Djursjukhus

 

**************************************************
*******

 

Mest snitt den här regionen och alla andra både veterinärer och uppfödare är korkskallar som inte kan ett jota??!! Hur fan kan man gå i försvar med att "vi har aldrig fått liknande klagomål" Ungefär som att han skulle sitta och berätta för mig om alla klagomål dom bör fått med sååååå många missnöjda kunder!! Undrar om alla som varit missnöjda med deras sevice bara håller käft eller om det finns fler som jag som inte håller tyst ?!

Hmmmm ja vad ska man säga? GÅ ALDRIG DIT!!!!!!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 29 september 2016 21:34

Det händer ju som ni märker inte jättemycket i bloggen numera :( Jag är jättejättedålig på att hitta saker att skriva om!! Vi kan ju börja med att Anki och Klura har blivit uppflyttade lägre sök och sen har de även provat på en tävling i lägre som in...

Av Sara - 9 januari 2015 22:00

Idag skulle du ha fyllt 12 år. Jag brukar inte fira mina änglar men har fastnat lite i de dödas hjärta för tillfället, idag är dagen för 12 år sedan som du föddes. Du va såååå nära att lämna detta jordelivet men du höll din lilla kropp kvar och ingen...

Av Sara - 26 december 2014 13:35

Härom dagen lånade jag med mig en tjej som fotade flickorna lite och här kommer några smakprov :) Fler bilder kommer troligen innan bilderna är 3 månader gamla!!   Lillan 7 månader   Lillan 7 månader   Fixa Fixa     Fixa jä...

Av Sara - 20 december 2014 20:14


    Önskar vi alla nära och kära samt allt annat löst folk      Händer inte jättemycke här mer än att vi tragglar på i vardagens tristamörker för tillfället. Väntade på att få bilderna från fotograferingen så jag kunde lägga upp lite nya fin...

Av Sara - 10 oktober 2014 21:01

Fick en fotografering fixad så förra lördagen åkte vi till en jätteduktig tjej som heter Jennifer Larsson och fotade mina små busar :) Jennie va så gullig och kom hit från Mjölby och hängde med så vi skulle få riktigt fina kort och det fick vi!! Har ...

Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards