Livet med hund

Direktlänk till inlägg 4 juni 2014

Slutkonversation med Valla Djurklinik

Av Sara - 4 juni 2014 19:35

Hej igen! Jag vet inte hur länge vi skall ha konversationen, men eftersom du har konkreta frågor vill jag ändå svara på dem.

 

 


Detta svaret kommer nog bli lite rörigt men du har tagit lite text och info hit och dit som du vill själv utan att läsa ordentligt eller heller komma ihåg vad du själv skrivit...

Du skrev:
Skälet till att din valp inte togs ut direkt till dig var huvudsakligen två. Dels var det bara en valp, vilket gjorde att sköterskan kunde ta hand om den på ett bra sätt. Ibland krävs, som sagt, åtgärder som inte kan utföras utan den utrustning personalen har tillgång till. Den primära anledningen till att valpar vanligtvis tas ut till djurägaren är  annars att många valpar kräver många händer för att masseras etc. Dessutom vaknade din tik ganska snabbt efter narkosen och således kunde både tik och valp samtidigt överlämnas till dig.

Det du beskriver som öppen kuvös var för övrigt ingen kuvös alls, det var en vanlig vagn att transportera valpar i. Den vagnen står placerad under en värmelampa inne på operationssalen och dessutom ges massage samt vid behov andra stimulerande åtgärder till valpen/valparna. Kuvösen står alltid inne på operation för att användas när det krävs tillskott av syre.

 

 

Här undrar jag fortfarande om man nu "bara hade en valp" att ta hand om HUR den kunde vara så kall OM nu sköterskan kunde ta hand om valpen på ett bra sätt? I min värld är inte ett sätt bra om man inte lyckats med den uppgift man faktiskt har, jag förstår om man kanske inte har tid så kan det bli knöligt men vi satt TVÅ personer en liten bit bort som mer än gärna hade tagit denna valpen innanför våra kläder och gett den värme och trygghet som den hade behövt, istället för att den ska ligga kall i en "vagn".... Det står fortfarande inget i journalen om att valpen behövde speciella åtgärder.

 

Valpen behövde inga speciella åtgärder, vilket jag heller inte har sagt. Men eftersom det bara var en valp är det ju inte fel att ha den hos personal OM den skulle komma att behöva speciella åtgärder. Och du pratar hela tiden om att valpen var nedkyld.. Om du faktiskt tror att vi har gjort ett kejsarsnitt utan att ge värme till en nyförlöst valp, kan jag bara beklaga att du har den uppfattningen. Jag vet att valpen har fått värme och den omvårdnad den behövde. När den inte låg under värmelampan och på värmedyna – vilket är standardutrustning (och varför skulle vi inte använda standardutrustningen till just din valp?), var den inlindad i en filt och placerad under sköterskans jacka. Valpen hade enligt sköterskan mycket god sugreflex när hon hade hand om den, vilket är ett gott tecken på vitalitet. Och jag vidhåller att en nyförlöst valp som skriker, knappast är kraftigt nedkyld.

Du skriver:
Du beskriver också att personalen i övrigt gick runt och slöade, bort sett från en som ”sprang som en yr höna”  eftersom det var många patienter att hålla koll på. Jag får inte riktigt ihop det, många patienter men ändå gick alla utom en och slöade?

Du skriver i tidigare mail:

Om jag tittar i journalsystemet så var det ganska många djur under behandling samtidigt och dessutom ett stort antal inskrivna patienter.

Jag hade skrivit:
Personalen som slött gick runt pysslade i rummet mitt emot vårat och vi va i första till höger. Det va vid flertalet tillfällen som dessa tjejer gick och "pysslade" och de såg inte det minsta stressade ut. Tjejen som hade hand om "dörren" sprang som en yr höna och va märkbart stressad vilket jag förstår om det är många patienter att hålla koll på.

Här va det DU som sa att ni hade många patienter inskrivna det va inte mina ord!

Om tjejen som hade hand om dörren sprang som en yr höna (dina ord) så måste det väl ändå ha kommit djurägare med djur. Annars finns det ju knappast någon anledning att springa som en yr höna?

Vi har uppenbarligen inte givit dig den information du har rätt att förvänta dig under besöket, vilket jag redan har bett om ursäkt för – den skall du naturligtvis ha. Den sköterska som du frågade (och som inte var direkt involverad i din hund) fick efter samtal med veterinären veta att det hon själv ville ge dig all information efter kejsarsnittet.

 


Varför gav hon då inte bara informationen om att veterinären själv ville ge info? Jag frågade om hur min hund mår och förväntar mig ett svar MAX 10 min efter frågan ställts, här fick jag vänta mer än 30 min mer troligt 45min innan veterinären kom. Hur svårt kan det vara att stoppa in huvudet genom dörren och säga att veterinären kommer strax. Jag va ruggigt ledsen och helt förtvivlad över om min hund verkligen levde och kan då inte ens få ett svar. Hur hade du själv reagerat om du frågat? Din absolut bästa hund ligger i en operationssal och du ber om info men får ingen feedback alls..... De som va direkt involverade i min hund lär väl varit på operation rimligtvis så vem skulle jag fråga tycker du?

Jag har två gånger bett om ursäkt för att det brast i  informationen, jag har aldrig sagt att dina synpunkter är orimliga. Vad vill du att jag skall säga mer?

Jag inser att du knappast blir nöjdare av denna information, du har din uppfattning klar. Jag är dock övertygad om att din tik och din valp fick den vård, värme och övervakning som krävdes.

 

Helt riktigt kommer jag aldrig bli nöjd över dina flytande svar, jag förstår att du försvarar dig det är väl ändå ditt jobb som VD för kliniken MEN det tar inte bort det faktum att hela besöket skötts väldigt dåligt? Jag är mållös över hur dålig infon ang en nerkyld valp dessutom hanterades! TÄNK om jag satt mig i bilen och åkt hem utan att ha värmt denna valpen först, det hade kunnat och hade säkerligen slutat med en död valp pga att den va nerkyld och inte kunde äta. Men som TUR va så har även jag lite koll på hur man hanterar levande varelser och framför allt en nerkyld valp.  

Jag har all respekt för din kompetens som uppfödare. Men det är faktiskt ganska fascinerande att du tror att vi, som trots allt hanterar ett ganska stort antal förlossningar varje år, inte ens har de grundläggande kunskaperna om hur valpar skall tas om hand. Med så dålig vård och kunskap som du beskriver skulle vi inte ha några kunder kvar. Och om jag varit otydlig någonstans (du skriver att mina svar är flytande), ber jag om ursäkt även för det – då har jag nog inte förstått dina frågor rätt.

Från tidigare mail skriver du:

Om vi skulle missköta våra kejsarsnitt skulle vi knappast ha några uppfödare kvar som kunder, men vi har många. Så jag vet inte vad du och din rutinerade vän bygger era observationer på, men de är mycket anmärkningsvärda. Och om hon och du är så rutinerade borde ni veta att alla valpar, framförallt de som förlösts med snitt, känns kalla. Dels för att de är fuktiga vid födseln och med fukten dunstar värmen. Dessutom är snittade valpar oftast trötta eftersom även de får i sig narkosgas och det i sin tur ger en långsammare cirkulation och därmed temperatur.

För det första så min mentor när det kommer till dräktiga tikar och allt som har med valpning och dyl att göra har i dagens läge fött upp ÅTTIO kullar valpar, tror du att hon aldrig varit med om ett snitt? Och tror du inte heller att andra uppfödare "jo jag känner ett helt gäng" har varit på olika kliniker runt om i vårt låååånga land och snittat tikar? Tror du att ingen annan eller heller som du beskriver min vän "din rutinerade vän" har varit med om saker i sitt hundliv?  En sak jag tycker är anmärkningsvärd om jag får använda dina ord är att ALLA valpar som föds oavsett snitt eller normalt är både fuktiga och kalla!! Det betyder väl inte per automatik att valpen är nerkyld för det?! Du kan påstå vad du vill men jag säger fortfarande att hanvalpen som snittades ut hos er va kraftigt nerkyld när han väl kom in till rummet tillsammans med tiken.

Jag kommer aldrig förstå hur man kan låta en ensam valp ligga och hysteriskt skrika i en "vagn" när det finns människor som denna valpen faktiskt betyder något för som är villiga att ta hand om och ge den den värme och trygghet den faktiskt behöver. Eller är det bara en hund? Det är för mig en bebis som alla andra arter med känslor.

Jag har numera fått massor med info om hur det kan gå till vid ett snitt och jag önskar inget hellre än att ni kanske kunde snappa upp lite tips och idéer från andra kliniker runt om tom "utanför" regionen hur man kan OM man vill hantera "nyfödda" valpar på ett mycket trevligare sätt än så som ni hanterade min valp.

Ja, som sagt, vi har inte samma syn på vår kompetens. Jag beklagar verkligen att du har fått den uppfattningen, men eftersom jag känner min personal och dessutom ganska ofta diskuterar olika behandlingar och rutiner med andra kliniker/djursjukhus, känner jag mig trygg med vår kompetens och våra rutiner.Och jag tycker faktiskt att det är ganska provocerande att du antyder att vi tycker att det ”bara” var en hund”. Vi hade knappast läst i 5,5 år om vi hade den inställningen till djur.

/Hälsningar Björn Lindevall, Valla Djursjukhus

 

Summa summarum är fortfarande att jag ALDRIG kommer åka dit någonsin igen!! Åker hellre en bit till och slipper riskera livet på mina djur. Synd att inte fler av de jag hört haft problem med denna klinik oxå kan göra en anmälan!!


 
 
Ninz

Ninz

5 juni 2014 11:06

Stå på dig vännen
Kram

http://www.ninz.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara - 29 september 2016 21:34

Det händer ju som ni märker inte jättemycket i bloggen numera :( Jag är jättejättedålig på att hitta saker att skriva om!! Vi kan ju börja med att Anki och Klura har blivit uppflyttade lägre sök och sen har de även provat på en tävling i lägre som in...

Av Sara - 9 januari 2015 22:00

Idag skulle du ha fyllt 12 år. Jag brukar inte fira mina änglar men har fastnat lite i de dödas hjärta för tillfället, idag är dagen för 12 år sedan som du föddes. Du va såååå nära att lämna detta jordelivet men du höll din lilla kropp kvar och ingen...

Av Sara - 26 december 2014 13:35

Härom dagen lånade jag med mig en tjej som fotade flickorna lite och här kommer några smakprov :) Fler bilder kommer troligen innan bilderna är 3 månader gamla!!   Lillan 7 månader   Lillan 7 månader   Fixa Fixa     Fixa jä...

Av Sara - 20 december 2014 20:14


    Önskar vi alla nära och kära samt allt annat löst folk      Händer inte jättemycke här mer än att vi tragglar på i vardagens tristamörker för tillfället. Väntade på att få bilderna från fotograferingen så jag kunde lägga upp lite nya fin...

Av Sara - 10 oktober 2014 21:01

Fick en fotografering fixad så förra lördagen åkte vi till en jätteduktig tjej som heter Jennifer Larsson och fotade mina små busar :) Jennie va så gullig och kom hit från Mjölby och hängde med så vi skulle få riktigt fina kort och det fick vi!! Har ...

Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards