Livet med hund

Senaste inläggen

Av Sara - 17 februari 2013 22:33

Jag har haft en begynnande förkylning en stund som jag försöker sova bort och än vet jag inte om det går vägen men det känns inte riktigt så lovande *s* Hoppas kan man ju alltid!!

 

Kalles rygg mådde "bra" mao inte riktigt 100 efter kirobesök nr 2... Han ville fortfarande inte sträcka på sig ordentligt utan gjorde halvdana försök som han gav upp känns det som... Han fick ju springa flera dagar i rad på klubben med bollen för sig själv och det gör han ju himla bra :) Kastade inget så han fick göra allt i sin takt.. Härom dagen när jag kopplade loss han så skrek han till några ggr när han skulle starta så jag är övertygad om att de låsningarna han har aldrig har lossnat ordentligt av behandlingarna han fått :( Så nu ringde jag min gamla beprövade kiro och vi ska dit på tisd så nu håller jag tummarna att skiten försvinner!! Han behöver få vara hund på riktigt och få springa och få fina nya muskler som håller allt på plats.. Han blev ju såklart skitsur när han blev snuvad på konfekten att få busa med bollen varje dag till att hamna fastspänd i ett koppel på kvartersprommisar :(

 

Blir det inte bra nu så får jag åka iväg och kolla upp ryggen på han men jag är fortfarande övertygad om att låsningarna har suttit för länge så det har skapat felbilder som gärna drar tillbaka skiten.. Jag såg ju tydlig skillnad på hans rörelser efter besök 2 men han kändes inte helt 100 bra, men han rörde sig såååå mycket bättre och jag såg även skillnaden på nu när han fick ont igen!! Så nu håller vi tummarna att han får bli piggelin!!

 

Har till 99% bestämt att anmäla Fixa till Rottis SM nu... Kan fan inte låta bli tror jag allt :) Även om det kostar med resan och att jag kunde lagt de pengarna på flera tävlingar så får det nog bli så.. Funderar på att kolla upp om jag kan tävla en Lydnadsklass 1 med Kalle den helgen oxå men jag får se hur han mår först.. Har kollat ut lite fler Elittävlingar till Fixa runt omkring så vi får hoppas på turen på vår sida i lottningarna :) Hade ju varit kul att kunna ta något Cert eller tom SBCH :) TÄNK OM!!!! Det bara SKA gå!!!!

ANNONS
Av Sara - 10 februari 2013 21:46

Man kan ju lyckas å så kan man lyckas men jag lyckas fan inte att få filmerna på rätt håll :) men ändå så... Lyckades även få in några bilder oxå från mobilen :)


Bakina busar i snön :)
 

Kalle boll :)


       
 

ANNONS
Av Sara - 3 februari 2013 18:49

Idag bar det iväg för att hitta något halkfritt ställe för hundarna eller framför allt Kalle att få busa lite på :) OJ va han mös och bollen är ju absolut favorit... Han äger den knappt alls längre :) Kommer på första ropet och delar mer än gärna med sig :) Han sträcker på sig mycket bättre nu dock inte så ofta som jag skulle vilja.. Men han kan ju klart ha en smärtbild kvar som stör.. Huvudsaken är att det går åt rätt håll nu!! Här kommer bilder och Kalle först :)

                                                 

 

Å så några på Fixa :)

                           

 

Bakina fastnade på några i dag i alla fall :))

     

Av Sara - 23 januari 2013 15:28

Just nu är jag jätte trött på kylan och jag hoppas att kung bore snart släpper sitt grepp lite i alla fall.. Iof lagom med snö men man kan ju liksom ingt göra med hundarna när det är såhär kallt hela tiden :( Träna är ju kört om man inte tar med sig bara EN hund och det har jag inte samvete till.. Skära upp godis och byta kläder och alla vet vad det är i görningen å så ta med sig EN... Näää det klarar jag inte :(

 

Igår bar det iväg för återbesök för Kalle hos kiropraktorn.. Fick med en kompis som sällskap och det va ju trevligt iom att vi blev fast i antagligen en olyckskö 3,5 mil från målet.. 4 km på EN TIMMA rullade vi :( TUR att kiropraktorn hade tid ändå och förstod att vi liksom inte kunde hjälpa det.. Så resan till stockholm tog 3 timmar...

 

Väl där hade jag bestämt mig att denna gången skulle han inte få krångla så mycket och jag höll i för kung och fosterland då han blir hal som en jävla ål *s* Men vi fick till det ganska bra ändå tycker jag nog :) Hon tyckte att hon fick loss de 2 låsningarna som va kvar bra denna gången och han va lite lättare att känna igenom oxå!!

 

När vi kom hem så såg jag ganska omgående att han började sträcka på sig även bak!! OJ va glad man kan bli för så lite :) Under dagen idag har han även sträckt på sig flera ggr just bak :) Inte fullt ut men han försöker gott och det betyder så himla mycket.. Får nog bli ett besök till så småningom och kolla så det inte hoppar tillbaka.. Nu får han gå i koppel några dagar till sen ska jag släppa han lite försiktigt HUR det nu ska gå till *s* FÖRSIKTIGT är liksom inte något Kalle vet vad det är.. Får leta reda på slät mark och ge han en boll så han inte busar runt för jävligt utan fokuserar på bollen *hoppas*

Av Sara - 12 januari 2013 23:28

Idag for vi mot storstaden och kiropraktorbesök för Kalle.... Inger hittade 4 rejäla sättningar både i mitten på ryggen men mest bakåt samt i länden    Lille plutten tyckte det va läskigt med "knäpparen" så han spattade runt mest hela tiden *s* Inger tyckte dock att vi skulle komma tillbaka en gång till om 2 veckor för de satt ordentligt... Stackars plutt så jobbigt det måste varit att ha det så. Nu hoppas jag på att se en klar bättring inom ett par dagar för just nu verkar han mest öm.. Han försökte sträcka på sig nyss men det gör ont.

Bakina har varit hos en kompis och deras hund hela dagen och hon bänkar sig som vanligt i knät på den som sitter i soffan :) Älskvärd är hennes förnamn :)

 

Sen va vi upp till Alunda för att fixa bile så det blir gjort :) Snälla människor finns det minsann :)

 

Nu är jag slut som artist en stund känner jag och i morron blir det sovmorron för både mig och hundar :)

Av Sara - 10 januari 2013 16:48

Är det här sedan ett tag tillbaka... Bakinas tass "fick" ett bakslag :( Hon hade haft bandage som jag bytte var annan dag och hon va JÄTTE duktig med det och petade aldrig ens på det. Tills en natt då det gått lite över 3 veckor så hade hon slickat på bandaget hela natten :( Jag hade sovit riktigt dåligt den natten och antagligen hade jag undermedvetet hört hennes slickande men itne vaknat direkt. Så när jag vaknade på morronen så kände jag att det va något fel, kände på bandaget och det va dyngsurt :( Av med det fort som fan men såklart va det för sent!! Det som händer när en tass är blöt så länge är att trampdynorna luckras upp :( Så 1 hel och ca hälften av de andra hade redan börjat släppa och detta gör såklart jätteont.. Nu har hon fått vara med tratt i ca en vecka och tassen läker sakta men säkert.. När jag kom hem från jobbet den dagen så såg det ut som att klo benet va brutet :( Börjar såklart undersöka och funderade på att ringa veterinären men hejdade mig en aning och började pilla med pincett..

 

Såhär såg det ut dagen innan.....Den svarta toppen är det som hon bröt av..

 

Såhär såg det ut efter att den va borta, såhär ser det ut om man bara tar bort klokapseln så jag ringde aldrig vet... Men det läker finfint och om någon vecka behöver hon nog ingen sko ens på promenaden OBS klokapseln har slutit sig om nästan hela pulpan så det ser inte ut såhär nu ;) Men jag tycker synd om henne nu som gått med denna skit så himla länge.. Nu vill hon följa med längre rundor än runt kvarteret!!

 

Kalle är inte helt fräsch och jag ska till Uppsala på lördag för att fixa bilen för ombes.. Tänkte att jag ringer Inger "Kiropraktor" och frågar i alla fall.. Så sagt och gjort, ringde och presenterade mig och förklarade mitt dilemma samt att jag ändå ska upp på lörd och frågade såklart snällt JAPP jag KAN va snäll :) Och visst fick vi komma!! Vilken underbart hjälpsam människa :) Jag blev så himla glad och nu hoppas jag att vi hittar lite skit som vi kan lossa på!! Han har lite liknande "symtom" nu som Kuta hade när hon hade sin låsning i länden, men jag tror det är mer än så på han.. Jag har masserat och stretchat samt kört med Novafon och det ger inte med sig :( Så det bara måste va låsningar.. På lörd får jag veta...

 

Nu vill vi få bli frächa så vi kan sätta igång på riktigt med träning för vårens tävlingar!!

 

Händer lite annat smått och gott oxå så snälla håll bara tummarna för att det kan bli så för då löser sig en del på samma gång :)

Av Sara - 30 december 2012 23:36

Började med att mitt lilltroll Kuta flyttade hem till Anna och Tomas i Skärholmen och med facit på hand så kunde hon inte hittat ett bättre hem :) Allt har gått kalasbra och Kuta trivs som fisken i vattnet som ensam hund!!

     

Riktigt fin har hon blivit dessutom :)

 

Vi va ett tappert gäng i våras som åkte på utställning i Katrineholm och jag hoppas på en repris 2013 :)

 

Kuta vann sin klass med EXC CK och blev dessutom BIR

Klura fick VG för dagen fint visad av Anki själv

 

Fixa ställdes första gången sedan valp i Bruksklass och fick EXC dock utan cert...

 

Tasse va oxå med och fick EXC

Elton ställdes så fint av Jenny och fick oxå EXC

Pojkarna fick inga CK heller men vad gör det när dom är underbara indivder :)

 

Kampa fick äran att flytta hem till Camilla & Fredrik med familj och allt har funkat toppenbra!! Även hon hittade ett kalashem för den aktiva hund hon är!! Hoppas på att få se er på tävlingsbanan under nästa år :)

 

Även Tasse hittade det bästa hemmet :) Anki och Peter som har syster Klura kärade ner sig så totalt i denna härliga kille :) Och ingen är gladare än jag över detta. Han mår som fisken i vattnet och är högt älskad för den tokstolle han är :)

 

 Jenny och Elton fixade till 3 första pris i Lydnads klass 1 och blev första Kiinaxx hunden med en titel :)

Jenny & LPI Kiinaxx Kompakt

    

Fixa och jag kom ut på tävlingsbanan igen efter alldeles för lång tid men men.. Vi kom 2:a på Rottweiler SM i Tranås där vi tävlad Högre spår, futtiga poäng tror det va 7 poäng som saknades på specialen för uppflyttning.. Men vi kom igen :) BIG TIME :)

Nästa start va i Katrineholm och då satt allt där det skulle :)

568 poäng och 1:a plats av jag tror det va 12 startande och Uppflyttade Elitklass!! Så nästa år ska vi köra hårt och hoppas på det bästa :)

 

Petra och Klippa kom efter många om och men ut på en appell till :) Det är ju så när man har en tik, är det inte löp eller annat skit man ska tänka på så kan det ju funka bra :) Och visst gjorde det...

Kiinaxx Klippa & Petra är första Kiinaxx ekipaget med en Bruksmerit Upflyttad till lägre spår :)) Såååååååå STOLT!! Ser mycket fram emot nästa år :)

 

Vi hade en härlig helg där vi samlades nästa alla!! Synd på de som inte kom men man lyckas inte samla alla jämt.. Ett glatt gäng va vi i alla fall och vi hade otrolig tur med vädret!! Här kommer lite bilder från helgen.

               

Alla våra skitsnygga T-shirtar som Robin fixade åt oss :) Sååååå NÖJD!!

 

Året slutade med att Kalle flyttade hem igen.

 


Så nästa år blir tufft för mig men det får gå!! Han och Fixa ska tränas och tävlas och Bakina får hänga med och ha kul. Hon trivs bäst med kravlöst bus så då kommer hon få det så hon blir nöjd :)

 

Jag har säkert gömt en del *s* Men jag tänker inte glömma Nicoline och Putte som verkligen kämpar på!! Putte har ju haft en del problem med sin armbåge han är opererad i trots detta så kämpar dom på och har tom startat lydnadsklass 1 med 2:a pris :) Nu fick Putte prova en grej till och det verkar funka fint på han så jag hoppas av hela mitt hjärta att han slipper få ont igen nu!! Man vill ju göra så mycket för sina älsklingar men ibland blir det övermäktigt så jag hoppas vi slipper ta det tuffa beslutet på mycket länge. Men han kunde verkligen inte hittat ett bättre hem. Kämpa på   

 

Jag är så himla stolt och glad över alla härliga hundar och deras familjer!! Det är bara 2 som inte är ögonlysta nu och den ena SKA göra det ;) Alla är nu röntgade och avlästa även om resultaten inte blev vad man hoppats på så är jag MER än nöjd över denna kull. Arbetsvilliga glada samt mycket trevlig representanter för rasen Rottweiler. Sen några bokstäver och siffror säger inte allt!!

 

Hoppas på fler ekipage på banan under nästa år men det tar lite tid med gröna förare och energiska hundar *s* Det är mycket hund på ett BRA sätt, man ska bara lära sig att hantera detta på ett bra sätt i träningen så kommer det bli kalas :)

 

Önskar alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR för det ska jag satsa på :)

Av Sara - 27 december 2012 17:32

Idag kommer det bara massa bilder... Bakinas tå läker SAKTA!!!!! 2 veckor nu och det känns som att det är bandage på i ca 2 veckor till :( Jobbigt värre är det när man måste försöka hålla det torrt.. DYRT är det att byta bandage varannan dag HELA tiden... Men va fan bara bita ihop och hoppas det läker snabbare än det gjort fram till nu..

Vi börjar med Kalle :) OBS ha överseende med Kvalitén *s*

                                               

Sen kommer Fixa :)

                               

Bakina är överlägset svårast att fånga på bild.. Varför det är så vet jag inte men det blir aldrig bra kort på henne :( KAN vara för att hon springar runt mig och inte mot mig...

     

Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Livet med hund med Blogkeen
Följ Livet med hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se