Livet med hund

Senaste inläggen

Av Sara - 21 juni 2014 19:24

Nu har vi avklarat 4:e veckan :) Dom växer så det knakar och har nu båda passerat 3 kg!! Dom har idag varit ute för första gången och det va JOBBIGT för dom har sovit som två klubbade sälar *s* Dom får vara med ute i lägenheten när jag är hemma och dom somnar oftast under sängen eller mitt på golvet någonstans :) Trygga små busar känns det som :) Dom har fått smaka på lite gott och blandat... Skinkost, vispas grädde, ost och burkskinka allt slinker ner men avmaskningsmedlet är ingen hit :)

 

Lite blandade bilder...

             

Hanen

             

Tiken

                     

Första gången ute, bilder tagna idag 4 veckor gamla

Hane 4v

   

Tik 4v


     

Hane 4v

   

Tik 4v

 

Tik 4v

Tik 4v

   

Hane 4v

Tik 4v

 

Tik 4v

   

Hane 4v

 

Tik 4v

 

Tik 4v

 

Hane 4v

 

Hane 4v

ANNONS
Av Sara - 14 juni 2014 22:05

Dom växer så det knakar och ökar kopiöst i vikt :) Inte så konstigt med tanke på att dom bara är två en jag är ändå otroligt glad över att dom blev iaf två så dom har varann!! Båda har öppnat ögonen och hör huuuuur bra som helst i dagens läge *s* Man smyger inte så lätt omärkt in i sovrummet längre!! Dom har hunnit bli avmaskade och fått sina första smakprov av köttfärs och idag fick dom för första gången lite foder blandat med färs och det gick ner det oxå :) Här kommer lite bilder från veckan som gått.. Tiken har halsband på sig

Blandat först :)

         

Tur att dom har någon att trängas med :)

Busar massor och morrar en hel del :)

       


Här kommer bilder på Hanen

         

 

Hanen 3v

 

Hanen 3v

Här kommer tiken

 

Kan ingen släppa uuuuut mig??

   

TRÖTT :)

   

Kan man se surare ut?

 

Tik 3v

   

ANNONS
Av Sara - 7 juni 2014 19:25

                                             

Hanen 2 v

     

Tiken 2 v

             

Av Sara - 4 juni 2014 19:35

Hej igen! Jag vet inte hur länge vi skall ha konversationen, men eftersom du har konkreta frågor vill jag ändå svara på dem.

 

 


Detta svaret kommer nog bli lite rörigt men du har tagit lite text och info hit och dit som du vill själv utan att läsa ordentligt eller heller komma ihåg vad du själv skrivit...

Du skrev:
Skälet till att din valp inte togs ut direkt till dig var huvudsakligen två. Dels var det bara en valp, vilket gjorde att sköterskan kunde ta hand om den på ett bra sätt. Ibland krävs, som sagt, åtgärder som inte kan utföras utan den utrustning personalen har tillgång till. Den primära anledningen till att valpar vanligtvis tas ut till djurägaren är  annars att många valpar kräver många händer för att masseras etc. Dessutom vaknade din tik ganska snabbt efter narkosen och således kunde både tik och valp samtidigt överlämnas till dig.

Det du beskriver som öppen kuvös var för övrigt ingen kuvös alls, det var en vanlig vagn att transportera valpar i. Den vagnen står placerad under en värmelampa inne på operationssalen och dessutom ges massage samt vid behov andra stimulerande åtgärder till valpen/valparna. Kuvösen står alltid inne på operation för att användas när det krävs tillskott av syre.

 

 

Här undrar jag fortfarande om man nu "bara hade en valp" att ta hand om HUR den kunde vara så kall OM nu sköterskan kunde ta hand om valpen på ett bra sätt? I min värld är inte ett sätt bra om man inte lyckats med den uppgift man faktiskt har, jag förstår om man kanske inte har tid så kan det bli knöligt men vi satt TVÅ personer en liten bit bort som mer än gärna hade tagit denna valpen innanför våra kläder och gett den värme och trygghet som den hade behövt, istället för att den ska ligga kall i en "vagn".... Det står fortfarande inget i journalen om att valpen behövde speciella åtgärder.

 

Valpen behövde inga speciella åtgärder, vilket jag heller inte har sagt. Men eftersom det bara var en valp är det ju inte fel att ha den hos personal OM den skulle komma att behöva speciella åtgärder. Och du pratar hela tiden om att valpen var nedkyld.. Om du faktiskt tror att vi har gjort ett kejsarsnitt utan att ge värme till en nyförlöst valp, kan jag bara beklaga att du har den uppfattningen. Jag vet att valpen har fått värme och den omvårdnad den behövde. När den inte låg under värmelampan och på värmedyna – vilket är standardutrustning (och varför skulle vi inte använda standardutrustningen till just din valp?), var den inlindad i en filt och placerad under sköterskans jacka. Valpen hade enligt sköterskan mycket god sugreflex när hon hade hand om den, vilket är ett gott tecken på vitalitet. Och jag vidhåller att en nyförlöst valp som skriker, knappast är kraftigt nedkyld.

Du skriver:
Du beskriver också att personalen i övrigt gick runt och slöade, bort sett från en som ”sprang som en yr höna”  eftersom det var många patienter att hålla koll på. Jag får inte riktigt ihop det, många patienter men ändå gick alla utom en och slöade?

Du skriver i tidigare mail:

Om jag tittar i journalsystemet så var det ganska många djur under behandling samtidigt och dessutom ett stort antal inskrivna patienter.

Jag hade skrivit:
Personalen som slött gick runt pysslade i rummet mitt emot vårat och vi va i första till höger. Det va vid flertalet tillfällen som dessa tjejer gick och "pysslade" och de såg inte det minsta stressade ut. Tjejen som hade hand om "dörren" sprang som en yr höna och va märkbart stressad vilket jag förstår om det är många patienter att hålla koll på.

Här va det DU som sa att ni hade många patienter inskrivna det va inte mina ord!

Om tjejen som hade hand om dörren sprang som en yr höna (dina ord) så måste det väl ändå ha kommit djurägare med djur. Annars finns det ju knappast någon anledning att springa som en yr höna?

Vi har uppenbarligen inte givit dig den information du har rätt att förvänta dig under besöket, vilket jag redan har bett om ursäkt för – den skall du naturligtvis ha. Den sköterska som du frågade (och som inte var direkt involverad i din hund) fick efter samtal med veterinären veta att det hon själv ville ge dig all information efter kejsarsnittet.

 


Varför gav hon då inte bara informationen om att veterinären själv ville ge info? Jag frågade om hur min hund mår och förväntar mig ett svar MAX 10 min efter frågan ställts, här fick jag vänta mer än 30 min mer troligt 45min innan veterinären kom. Hur svårt kan det vara att stoppa in huvudet genom dörren och säga att veterinären kommer strax. Jag va ruggigt ledsen och helt förtvivlad över om min hund verkligen levde och kan då inte ens få ett svar. Hur hade du själv reagerat om du frågat? Din absolut bästa hund ligger i en operationssal och du ber om info men får ingen feedback alls..... De som va direkt involverade i min hund lär väl varit på operation rimligtvis så vem skulle jag fråga tycker du?

Jag har två gånger bett om ursäkt för att det brast i  informationen, jag har aldrig sagt att dina synpunkter är orimliga. Vad vill du att jag skall säga mer?

Jag inser att du knappast blir nöjdare av denna information, du har din uppfattning klar. Jag är dock övertygad om att din tik och din valp fick den vård, värme och övervakning som krävdes.

 

Helt riktigt kommer jag aldrig bli nöjd över dina flytande svar, jag förstår att du försvarar dig det är väl ändå ditt jobb som VD för kliniken MEN det tar inte bort det faktum att hela besöket skötts väldigt dåligt? Jag är mållös över hur dålig infon ang en nerkyld valp dessutom hanterades! TÄNK om jag satt mig i bilen och åkt hem utan att ha värmt denna valpen först, det hade kunnat och hade säkerligen slutat med en död valp pga att den va nerkyld och inte kunde äta. Men som TUR va så har även jag lite koll på hur man hanterar levande varelser och framför allt en nerkyld valp.  

Jag har all respekt för din kompetens som uppfödare. Men det är faktiskt ganska fascinerande att du tror att vi, som trots allt hanterar ett ganska stort antal förlossningar varje år, inte ens har de grundläggande kunskaperna om hur valpar skall tas om hand. Med så dålig vård och kunskap som du beskriver skulle vi inte ha några kunder kvar. Och om jag varit otydlig någonstans (du skriver att mina svar är flytande), ber jag om ursäkt även för det – då har jag nog inte förstått dina frågor rätt.

Från tidigare mail skriver du:

Om vi skulle missköta våra kejsarsnitt skulle vi knappast ha några uppfödare kvar som kunder, men vi har många. Så jag vet inte vad du och din rutinerade vän bygger era observationer på, men de är mycket anmärkningsvärda. Och om hon och du är så rutinerade borde ni veta att alla valpar, framförallt de som förlösts med snitt, känns kalla. Dels för att de är fuktiga vid födseln och med fukten dunstar värmen. Dessutom är snittade valpar oftast trötta eftersom även de får i sig narkosgas och det i sin tur ger en långsammare cirkulation och därmed temperatur.

För det första så min mentor när det kommer till dräktiga tikar och allt som har med valpning och dyl att göra har i dagens läge fött upp ÅTTIO kullar valpar, tror du att hon aldrig varit med om ett snitt? Och tror du inte heller att andra uppfödare "jo jag känner ett helt gäng" har varit på olika kliniker runt om i vårt låååånga land och snittat tikar? Tror du att ingen annan eller heller som du beskriver min vän "din rutinerade vän" har varit med om saker i sitt hundliv?  En sak jag tycker är anmärkningsvärd om jag får använda dina ord är att ALLA valpar som föds oavsett snitt eller normalt är både fuktiga och kalla!! Det betyder väl inte per automatik att valpen är nerkyld för det?! Du kan påstå vad du vill men jag säger fortfarande att hanvalpen som snittades ut hos er va kraftigt nerkyld när han väl kom in till rummet tillsammans med tiken.

Jag kommer aldrig förstå hur man kan låta en ensam valp ligga och hysteriskt skrika i en "vagn" när det finns människor som denna valpen faktiskt betyder något för som är villiga att ta hand om och ge den den värme och trygghet den faktiskt behöver. Eller är det bara en hund? Det är för mig en bebis som alla andra arter med känslor.

Jag har numera fått massor med info om hur det kan gå till vid ett snitt och jag önskar inget hellre än att ni kanske kunde snappa upp lite tips och idéer från andra kliniker runt om tom "utanför" regionen hur man kan OM man vill hantera "nyfödda" valpar på ett mycket trevligare sätt än så som ni hanterade min valp.

Ja, som sagt, vi har inte samma syn på vår kompetens. Jag beklagar verkligen att du har fått den uppfattningen, men eftersom jag känner min personal och dessutom ganska ofta diskuterar olika behandlingar och rutiner med andra kliniker/djursjukhus, känner jag mig trygg med vår kompetens och våra rutiner.Och jag tycker faktiskt att det är ganska provocerande att du antyder att vi tycker att det ”bara” var en hund”. Vi hade knappast läst i 5,5 år om vi hade den inställningen till djur.

/Hälsningar Björn Lindevall, Valla Djursjukhus

 

Summa summarum är fortfarande att jag ALDRIG kommer åka dit någonsin igen!! Åker hellre en bit till och slipper riskera livet på mina djur. Synd att inte fler av de jag hört haft problem med denna klinik oxå kan göra en anmälan!!


Av Sara - 31 maj 2014 23:16

Dessa bilder är från blandade dagar men de är tagna under valparnas första vecka :) De blev 1v idag och dom äter och frodas!! De har redan dubblat sin födelsevikt och det bör de ha gjort på dygn 9 :)

 

Fixa är mycket lugnare nu och allt börjar kännas sådär härligt harmoniskt!! Får väl se hur det känns när jag ska jobba oxå.... Har sån himla tur så jag får en del hjälp av Micke men det kommer ändå bli tufft iom att jag måste vara ledig en del med tanke på hur det blev!! Bakrutt är bara förnamnet jag kommer va efter den här resan!!

                                                             

Av Sara - 30 maj 2014 21:33

Jag kom in till er klinik i lördags morgon och såhär upplever jag hela bemötandet och hur man hanterar ett kejsarsnitt samt allt runtomkring. Jag tycker att ni bör se över era rutiner när det gäller bemötande av kunder och hur man bör hantera en "nyfödd" valp!! Nu kan jag tacka en lycklig stjärna över att valpen faktiskt klarade sig och att jag fick upp värmen på han trots allt som va.

Bifogar en text jag skrivit....In till vet kl 9 där det konstaterades att det fanns två valpar kvar och alla blodvärden va fina, fanns bara en sak att göra, kejsarsnitt..... Dom hämtade Fixa och sa att vi ses om ca en timma. Fine vi passade på att dricka kaffe då vi varit vakna i över 2 dygn, TRÖTTA va bara förnamnet. Gick ut i bilen och hämtade in korg och lite grejjer om det skulle komma ut levande valpar som vi skulle få med hem. Tiken höll vi varm innanför tröjor och inlindad i filt, hon kändes skapligt nöjd för hon hade ju fått mat kontinuerligt. Kraftfull och härlig va hon!!
Nuuuuuu börjar det jobbiga. Ca EN timma sa dom när dom hämtade Fixa.....
NORMALT vid kejsarsnitt så får ägaren till tiken in de levande valparna DIREKT dom kommer ut och är kontrollerade av vet. Men så va INTE fallet här Vi väntar oroligt och tiden rinner iväg. Det går 1,5 timma då vi frågar en tjej som går förbi efter information. Hon ska kolla säger hon, men hon kommer inte tillbaka....
Här börjar min ångest klappa in kan jag säga. VAD HÄNDER??!! Är Fixa DÖD? Har det hänt något och dom inte informerar mig? Lever någon av valparna? Tiden går och min oro blir total JÄTTELEDSEN och såklart fruktansvärt orolig....
Över två timmar senare så kommer veterinären in med glatt humör, hon möts självklart av en inte lika glad Sara. Hon säger att allt har gått bra.... BRA?? Ja jo så kan man ju tycka!! Den första valpen va död och hade börjat ruttna men valpen nr två levde.... Första frågan VAR ÄR VALPEN?? Den får ni in samtidigt som tiken. Ehhhh oki??
Efter en stund kommer Fixa inrullande på ett bord och vid sidan av kommer valpen i en ÖPPEN kuvös och han va heeeeeelt hysteriskt nerkyld. Han skrek fullständigt hjärtskärande!!! Då säger sköteskan att han har varit hungrig sedan han kom ut!! VA?? Har han skrikit såhär HUR LÄNGE?? Minst en timma måste det varit Stackars stackars valp!! Linnéa tar hand om valpen snabbt som fan och jag får pyssla om Fixa som va slemmig och blodig. Så blir vi lämnade.... Så fort Fixa va lite bättre iordning så tar jag hanen så Linnéa kan hålla tiken varm.
Efter en stund kommer sköteskan in och frågar hur det går.... Han är JÄTTEKALL säger jag. Vill ni ha en värmedyna? Ehhh JA TACK jättegärna!!!! Får in en värmedyna och jobbar på att få han varm men det funkar inte jättebra Då kommer sköteskan igen och samma ord utväxlades, vill ni ha en värmelampa, samma svar JA TACK!!!! Sätter mig med valpen under värmelampan och har filtar under så han får värme från alla håll, masserar som en tok så värmen ska komma igång och efter ca TVÅ timmar så börjar han slappna av och bli så varm så han kunde få äta sitt första mål mat, han va nu ca FYRA timmar gammal Stackars stackars plutt!!
I detta läge så blir vi mer eller mindre hemskickade Såklart ville vi hem men han hade behövt säkert en timma till i värmen... Och oj vad jag fick kämpa med denne lille även hemma och det va tur att det fanns en grislampa som kunde hjälpa till. Han blev kall på en gång och jag fick värma mest hela tiden.
Är det meningen att det ska få gå till såhär? Jag har ALDRIG hört om någon veterinär som "behåller" en nyfödd valp i ca två timmar om ägaren finns på plats! Jag har aldrig hört att inte klinikerna är NOGA med att nyfödda valpar ska hållas VARMA!!När man dessutom inte får något svar på en fråga hur det går gör mig mörkrädd. Fick senare till svar att det är fler som är här akut och fine det köper jag MEN det va flera tjejer "personal" som gick slött i korridorerna och inte gjorde något till synes viktigt VARFÖR kan man inte ens ta en minut för info?MYCKET Ledsen och besviken djurägare!!

 

*********************** Svaret från VD:n som lyder*******************************

 


Hej! Jag kan inte kommentera detta i detalj utan att ha talat med berörd personal (vilket jag skall göra). Men eftersom du flera gånger talar om att valpen var nerkyld och kom till dig först efter två timmar kan jag rent allmänt kommentera detta.


 


Valpar som kommer ut och är vitala (pigga) får oftast gå direkt till djurägaren. Valpar som är trötta, har dålig andning eller har  andra typer av symptom får inte gå till djurägaren. De behandlas exempelvis med andningsstimulerande åtgärder (i vissa fall syrgas), massage, sug (om de har slem i munhåla/luftrör) och i ibland även med stimulerande mediciner. De betraktas alltså som ”sjuka” och tas om hand om personal. Att din valp skrek är knappast något onormalt, det är snarare ett friskhetstecken. Valpar som är apatiska och tysta är vi normalt mer oroliga för.


 


Valparna ligger självklart inte ensamma och kyls ned.  Om de inte kräver behandling ligger de antingen i en sluten kuvös med reglerad temperatur eller så ligger de med motsvarigheten till din grislampa.


 


Det låter som det i detta fall mest är en fråga om dålig kommunikation från vår sida, vilket jag verkligen beklagar. Självklart skall du ha kontinuerlig information om vad som sker, vilket vi tycks ha missat. Jag blir dock litet fundersam när du skriver att det fanns ett antal personal som slött gick runt i korridorerna. Om jag tittar i journalsystemet så var det ganska många djur under behandling samtidigt och dessutom ett stort antal inskrivna patienter.


 


Jag skall låta berörd personal ta del av dina synpunkter och återkommer sedan.


 


/Med vänlig hälsning

 

****************************Mitt svar på detta*********************

 

Hej igen!!

Personalen som slött gick runt pysslade i rummet mitt emot vårat och vi va i första till höger. Det va vid flertalet tillfällen som dessa tjejer gick och "pysslade" och de såg inte det minsta stressade ut. Tjejen som hade hand om "dörren" sprang som en yr höna och va märkbart stressad vilket jag förstår om det är många patienter att hålla koll på.

Valpen som skrek mådde allt annat än bra, jag hade med mig en god vän som varit med vid flertalet kejsarsnitt och hon hade aldrig varit med om maken till tillvägagångssätt. Har även pratat med fler uppfödare som heller aldrig varit med om liknande.

Han va så pass kall att jag med bara händerna kände hur kall han va, inte en tillstymmelse till sugreflex så kall det va han verkligen och hur han kan ha legat i/på något uppvärmt är för mig en gåta. Att en valp skriker har jag hört massor med gånger men detta va inte alls oki.

Har även läst igenom Journalen ordentligt och där står inget om att valpen skulle fått varken medicin eller behövt vård av personal, och det borde väl stått där om så va fallet?!

//Sara

 

**********************Ytterligare svar från VD:n**********************

 


Jag vet inte riktigt vad jag skall säga. Jag har ännu inte hunnit prata med personalen som var med, men om du tror att vi skulle låta en nyfödd valp ligga utan värme så blir jag mest irriterad. Vi är nog den klinik som utför flest kejsarsnitt i den här regionen, så jag känner mig trygg med att vi vår personal har den rutin och kompetens som krävs. Och jag har aldrig tidigare hört den typen av klagomål från någon djurägare vars hund vi har snittat. Om vi skulle missköta våra kejsarsnitt skulle vi knappast ha några uppfödare kvar som kunder, men vi har många. Så jag vet inte vad du och din rutinerade vän bygger era observationer på, men de är mycket anmärkningsvärda. Och om hon och du är så rutinerade borde ni veta att alla valpar, framförallt de som förlösts med snitt, känns kalla. Dels för att de är fuktiga vid födseln och med fukten dunstar värmen. Dessutom är snittade valpar oftast trötta eftersom även de får i sig narkosgas och det i sin tur ger en långsammare cirkulation och därmed temperatur.


 


Om du verkligen upplever att vi har misskött vården av din tik och hennes valp, så finns det en veterinär ansvarsnämnd som prövar vårt agerande.


 


/Hälsningar


Björn Lindevall


Valla Djursjukhus

 

**************************************************
*******

 

Mest snitt den här regionen och alla andra både veterinärer och uppfödare är korkskallar som inte kan ett jota??!! Hur fan kan man gå i försvar med att "vi har aldrig fått liknande klagomål" Ungefär som att han skulle sitta och berätta för mig om alla klagomål dom bör fått med sååååå många missnöjda kunder!! Undrar om alla som varit missnöjda med deras sevice bara håller käft eller om det finns fler som jag som inte håller tyst ?!

Hmmmm ja vad ska man säga? GÅ ALDRIG DIT!!!!!!

 

 

Av Sara - 30 maj 2014 10:07

Fixa satte igång sin valpning fredagkväll. Hon jobbade på finfint med krysvärkarna och hon va jätteduktig, första valpen en tik kom kl 2 på natten men sen tog det stop. Inga krystvärkar och inga sammandragningar. Hon avvisade tikvalpen som vi naturligtvis såg till att hon fick dia trots att Fixa inte ville detta :( Känner inte alls igen min hund i detta läget och efter flera timmars kämpande med att få igång henne så va klockan så mycket att vi kunde åka till veterinär. Det fanns då bara ett ställe att välja på så det fick ju såklart bli så.

 

In till vet kl 9 där det konstaterades att det fanns två valpar kvar och alla blodvärden va fina, fanns bara en sak att göra, kejsarsnitt..... Dom hämtade Fixa och sa att vi ses om ca en timma. Fine vi passade på att dricka kaffe då vi varit vakna i över 2 dygn, TRÖTTA va bara förnamnet. Gick ut i bilen och hämtade in korg och lite grejjer om det skulle komma ut levande valpar som vi skulle få med hem. Tiken höll vi varm innanför tröjor och inlindad i filt, hon kändes skapligt nöjd för hon hade ju fått mat kontinuerligt. Kraftfull och härlig va hon!!

 

Nuuuuuu börjar det jobbiga. Ca EN timma sa dom när dom hämtade Fixa.....

 

NORMALT vid kejsarsnitt så får ägaren till tiken in de levande valparna DIREKT dom kommer ut och är kontrollerade av vet. Men så va INTE fallet här :( Vi väntar oroligt och tiden rinner iväg. Det går 1,5 timma då vi frågar en tjej som går förbi efter information. Hon ska kolla säger hon, men hon kommer inte tillbaka....

 

Här börjar min ångest klappa in kan jag säga. VAD HÄNDER??!! Är Fixa DÖD? Har det hänt något och dom inte informerar mig? Lever någon av valparna? Tiden går och min oro blir total :( JÄTTELEDSEN och såklart fruktansvärt orolig....

 

Över två timmar senare så kommer veterinären in med glatt humör, hon möts självklart av en inte lika glad Sara. Hon säger att allt har gått bra.... BRA?? Ja jo så kan man ju tycka!! Den första valpen va dd och hade börjat ruttna men valpen nr två levde.... Första frågan VAR ÄR VALPEN?? Den får ni in samtidigt som tiken. Ehhhh oki??

 

Efter en stund kommer Fixa inrullande på ett bord och vis sidan av kommer valpen i en ÖPPEN kuvös och han va heeeeeelt hysteriskt nerkyld :( Han skrek fullständigt hjärtskärande!!! Då säger sköteskan att han har varit hungrig sedan han kom ut!! VA?? Har han skrikit såhär HUR LÄNGE?? Minst en timma måste det varit :( Stackars stackars valp!! Linnéa tar hand om valpen snabbt som fan och jag får pyssla om Fixa som va slemmig och blodig. Så blir vi lämnade.... Så fort Fixa va lite bättre iordning så tar jag hanen så Linnéa kan hålla tiken varm.

 

Efter en stund kommer sköteskan in och frågar hur det går.... Han är JÄTTEKALL säger jag. Vill ni ha en värmedyna? Ehhh JA TACK jättegärna!!!! Får in en värmedyna och jobbar på att få han varm men det funkar inte jättebra :( Då kommer sköteskan igen och samma ord utväxlades, vill ni ha en värmelampa, samma svar JA TACK!!!! Sätter mig med valpen under värmelampan och har filtar under så han får värme från alla håll, masserar som en tok så värmen ska komma igång och efter ca TVÅ timmar så börjar han slappna av och bli så varm så han kunde få äta sitt första mål mat, han va nu FYRA timar gammal :( Stackars stackars plutt!!

 

I detta läge så blir vi mer eller mindre hemskickade :( Såklart ville vi hem men han hade behövt säkert en timma till i värmen... Och oj vad jag fick kämpa med denne lille även hemma och det va tur att det fanns en grislampa som kunde hjälpa till. Han blev kall på en gång och jag fick värma mest hela tiden.

 

Fixa va såklart otroligt orolig av att han skrek mest hela tiden och hon hade jättesvårt att slappna av :(

 

De kommande dagarna kändes Fixa orolig och en aning stressad av hela situationen så det slutade med att jag tog med Fixa hem till det stället som är hennes totala trygghet!!

 

Hon skulle ha valparna hos en vän till mig eftersom jag inte har ledighet att ta ut + att jag inte har råd att vara ledig så mycket som det krävs att ha en valpkull. MEN nu får jag bara bita i det sura äpplet med det ekonomiska för Fixa och valparna måste få må bra!! Känns jobbigt och tufft men vad gör man?

 

Jag är bara så himla glad och tacksam att allt gick så pass bra till slut och att Fixa klarade sig utan större missöden. Men fan va jobbigt det har varit och kommer bli :(

Av Sara - 29 maj 2014 22:36

Det gick väl inte som förväntat med valpning och allt runt omkring, men till slut så blev det så bra det kan bli. Första valpen en tik kom kl 2 på fredagnatt sen tog det totalstopp, inga krysvärkar eller sammandragningar + att Fixa inte alls ville ta sig an tikvalpen :( Jag reagerade direkt med att det ÄR fler valpar och Fixa har ont det är därför hon försöker stöta bort denna valpen. Iväg efter ganska många timmars orolig väntan då ingen veterinär va öppen före kl 9 på lörd morron. Mycket riktigt så fanns det två till och efter blodstusar så konstaterades att vi måste snitta ut dessa, visste då inte om dom levde eller hur de mådde. Efter låååång orolig väntan så fick vi in Fixa och en levande hane, den andra va död och hade börjat ruttna så det va därför dom inte kom ut :( Kommer skriva ett inlägg senare om min upplevelse och hur illa bemötta samt hur illa dom skötte hela vårt besök där vi va "Valla djurklinik i Linköping" Men hanen klarade sig trots att han va KRAFTIGT nerkyld och inte blev skött som han skulle efter snittet. Här kommer lite bilder på underverken!!

                                       

Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Livet med hund med Blogkeen
Följ Livet med hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se