Livet med hund

Senaste inläggen

Av Sara - 8 maj 2013 14:44

Det har hänt något med min hemsida som gör att jag inte kan få ut uppdateringar på nätet :( Jag har försökt och lösa men jag fattar inte VAD som är fel :( Ni får ha lite överseende med detta att inte alla roliga resultat eller planerad kull kommer upp under sina flikar!! Kliar mig i huvudet en stund till och hoppas att någon som kan kunde hjälpa mig men det verkar inte som jag känner NÅGON som kan något om datorer??!! Eller så vill man bara inte hjälpa.... Hmmmm det är säkert hur enkelt som helst för någon som kan något om hemsidor men jag själv är helt novis :(

 

Jaja på fredag bär det i alla fall av uppåt landet en stund så får vi hoppas det blir kärlek mellan dom :) 

Kaitans I Will Fix It "Fixa"

   

Hyttbackens Milko "Desoto"      

ANNONS
Av Sara - 5 maj 2013 15:50

Idag bar det av för att hejja på Jenny och Elton som skulle tävla Appellspår :) Elton började med att missa en pinne i spåret men resten gick bra. Budföringen va lite sådär ;) Han är en liten/stor buse när han vill :) Men dom hade chans på uppflyttning när det va dax för lydnad..

 

Det såg mycket fint ut även om Elton va lite flippig och tittig mellan varven och allt kändes fint MEN sen gjorde han det..... Hoppade JÄTTE fint ut och där kikade han på nästa hund som stod på G in på plan :( Så återhoppet sprang han förbi... NOLLA och totalsumman blev då 222,5 poäng... Man måste över 224 poäng.. Lite trist men det är ju bara bita ihop och köra igen :)

 

Jag blir så himla glad av att se mina "små" mena ambitiösa ägare :) Jenny är verkligen jätte duktig med den där sprallepellen hon har i snöret :)

ANNONS
Av Sara - 30 april 2013 16:55

Så om allt blir som jag vill kommer hon paras om ca 2 veckor... Hanen är som följer

 

Hyttbackens Milko "De Soto"

Född: 20090227

e: Faunus Plexus

u: Hyttbackens J-Lo

 

HD/AD fri och kommer från ledstarka linjer

Öga UA

GF MH

MT 448 poäng

Uppflyttad Högre spår

Utställd med VG

LP I

Första pris Lydn klass II

GK L-test lämpad att provas inom alla instanser

 

Han är en liten smidig hane med mycket av allt jag vill ha mentalt/arbetsmässigt. Hans L-test va en fröjd att få se film på :) Mycket balanserad pojk med härligt positiva minnesbilder, precis så som jag vill ha dom :) Han kommer ur en bra utvärderad kull och det gör valet bara enklare. Han är lite över 4 år och har aldrig varit sjuk!!

       

 

Mamma är ju då såklart

 

Kaitans I Will Fix It "Fixa"

Född: 20090416

e: Türingen's Just Say Jaxon

u: Bakina vom Bakino

 

HD/AD fri

Öga UA

GF MH

MT 509 poäng

Tävlar Elitspår och har fått ett CERT på sin andra Elitstart.

Utställd med EXC

 

Fixa är en once in a lifetime hund precis som hennes pappa va!! Hon har ärvt många av de bästa egenskaper av både mamma och pappa, Jaxons otroliga konsentration och fokus och Bakinas energi och smidighet! Fixa är en otroligt lättjobbad hund, dock måste man vara noga med att jobba MED henne inte mot.. Jag har aldrig behövt korrigera eller ta i på något sätt utan gör om gör rätt är allt som behövs. Korta introduktioner sen gör hon som jag ber henne. Hon är uthållig som få och klarar lätt tuffa träningar/tävlingar utan att ge upp. Jag har faktiskt många ggr sagt att det finns nackdelar med alla hundar men det enda jag kan komma på med Fixa är en exteriör petitess och det är hennes fula svans. Men egenskapsmässigt är hon så nära perfektion jag vill ha en arbetande hund!! Fixa är lite över 4 år och har aldrig varit sjuk.

         

 

Av denna kombination förväntar jag mig mycket trevliga arbetsvilliga hundar!! Du som vet vad som krävs eller som är villig att lägga många timmar/vecka på att aktivera och då gärna tävla din hund är välkommen att höra av dig om du skulle vara intresserad av en Fixa-De Soto valp!! Dessa valpar kommer INTE lämpa sig som enbart sällskap/promenadkompis utan det kommer krävas en hel del jobb/träning.. 

 

Kontakta mig o du skulle vara intresserad..

Sara 070-3542967

alt mail sara_ebba@hotmail.com

 

Av Sara - 28 april 2013 20:38

I fredags bar det iväg till Värnamo för en tävlingshelg då det va dax för Rottweiler SM :) Lördagen startade oki även om det såklart hade varit kul om hon tagit spåret åt rätt håll!! Men hon hade med sig alla pinnar "hem" så jag va nöjd i alla fall :) Det blev en del väntan innan det va dax för uppletandet men hon kändes pigg, hon strulade lite och tappade föremål nr 3 ett par ggr vid överlämnandet, jag klantade mig och även hon *s* Men 4 föremål på fin tid så jag är jätte nöjd :)

 

Poäng Specialen

Upptag spår 7-7 Bakspår

Spår 10-10

Uppletande 9-9

 

Vi har ju då sovit borta och fick låna en luftsäng som jag döpt till Pysen *s* Har vaknat ca 4 ggr/natt och fått vrida på för att få lite mer luft :) Men det har ju funkat, dock har nog inte Fixa sovit så mycket eller så himla gott för idag när vi vaknade kändes hon JÄTTETRÖTT!! Hon brukar ju sällan vara trött men idag va hon verkligen det!!

 

Iväg till klubben och väntan på att börja lydnaden så tränade vi lite, inte alls mycket men de moment jag känner hon kan behöva en "reminder" på... Gick skapligt.. In i bilen och vänta och vänta.. Inga klara tider då man tyckte att vi har ju gott om tid!! Visst hade vi men skjut på det en halvtimma så vi hinner förbereda oss på bästa sätt då!! Det blev ändringar i programmen utan att någon informerade om detta flera ggr under helgen, jag tycker det är heeeeelt oki att ändra MEN då ska man se till att infon går fram om ändringar!!

 

Lydnaden gick som följer

 

Plats 10-10

FrittFölj 8,5-8

Inkallning 8,5-8,5

Framåtsändande 6-6

Kryp 7-7

Skall 10-10

Metall 10-10

Tung 9,5-10

Hopp 10-10

Stege 9-9

Plats 10-10

 

Summa Summarum 576,25 och CERT :)

 

 

 

Det va riktigt häftigt att ta CERT på vår andra Elittävling :) Vi kom 2:a i rasmästerskapet dock bara 1,75 poäng från vinnaren!!

 

Nu är vi trötta :)

Av Sara - 21 april 2013 18:51

Idag har Petra och Kiinaxx Klippa varit och tävlat lägre spår och det slutade med Uppflyttning till Högre    

 

Trots 2 pinnar borta i spåret så fick dom ihop 515,5 poäng   SUPERDUKTIGA!!!!!

 

Massa massa grattis från en stolt och glad Uppfödare idag :) Vilka barn hon har fått mitt lilla Mumintroll=Bakina   

 

Dom ser allt lite malliga ut båda två   

Av Sara - 20 april 2013 23:08

Då va debuten för Fixa och mig i Eliten avklarad :) Inte nöjd med tävlingen men Fixa kändes härlig hela dagen och hon hade lätt orkat mer   Mest nöjd är jag nog över hennes fina spårarbete även om det inte va bra så hade jag en bra feeling hela spåret :) Betygen och filmer på lydnaden kommer här...

 

Upptag spår 7-6,5 Kort lina lite strul och bakspår

Spår 8-8

Uppletande 9-9,5 Tappade sista föremålet vid avlämnandet

Fritt följ 9-10 Växlar något i position?!

Inkallning 9-8,5 Väntar på komando Ligg/några steg ngt sakta ner

Framåtsändande........5-5,5?! Största irritationen idag *s* Kraftigt DK, stannar upp?? Vem? Jag eller hunden och var stannar jag i så fall? 

Kryp 9-8,5 Ngt hög bak. Personligen så tycker jag att en 9 är snällt här!! 

Skall 7,5-8,5 Trampar vrider ut/studsar

 

 

Metallapport 10-10 dagens Yeeeeeeeeyyyyyyy :) 

 

 

Tungapport 7-7 Tappar

 

 

Hopp 10-10

 

 

Summa summarum är jag nöjd med Fixa och hennes sätt att genomföra dagen :) Men jag är INTE nöjd med tävlingen i sig ;) Det kan ju bli så mycket bättre!! Nu siktar vi på nästa helg!! 

Av Sara - 18 april 2013 16:35

Jag har ju märkt att något varit fel med Kalle sedan han kom hem igen, vad har jag inte riktigt kunnat sätta fingret på utan gjort så gott jag kunnat själv då det känts diffust.. Med facit på hand så fanns inget jag kunde göra för Lilla Kalle   Det smärtar oerhört att behöva släppa taget om en av de hundar som verkligen satt sig stenhårt i hjärtat och denna gång för alltid   Jag kommer aldrig få känna hans päls igen, jag kommer aldrig mer få en såndär speciell Kallepuss.. Jag kommer aldrig mer sitta i soffan och känna hans nos buffa under armbågen, jag kommer aldrig sitta med hans tassar i mitt knä när han ville ha min uppmärksamhet. Han kommer aldrig mer ligga jämte mig i sängen sådär jobbigt krystat bara för att jag bad han.. Jag kommer aldrig mer få höra hans oooooande när jag kommer hem från jobbet. Listan kan göras hur lång som helst med saker jag kommer sakna oerhört med denna härliga lilla rottispojk.. Jag kommer berätta vad som va så småningom när jag är redo och det är inte nu.. Just nu vill jag bara få vara ledsen i lugn och ro   En sak är säker i alla fall att jag kommer ALDRIG att få en så personlig hund någonsin igen   Sov gott min älskade lilla vän   

                           

       


 

"Fortsätt gå, jag är alldeles bakom dig.
Vänd dig inte om, du kommer inte att se mig där.
Jag är med dig fast du inte ser mig.
Jag finns i dina tankar om dagen och i dina drömmar om natten.
Jag har det bra nu - så fortsätt gå, för jag är alldeles bakom dig ändå. "

 

Av Sara - 16 april 2013 14:01

Idag firar vi mitt   Fixa och hennes syskon som fyller hela 4 år   

 

Det känns som igår jag blev så lycklig i sorgen över att ha fått säga adjö till Världens bästa Jaxon   Fixa och hennes syskon föddes bara några veckor efter att Jaxon fick somna så allt va med lite vemod och stor lycka.. Jag trodde verkligen aldrig att någon kunde ta Jaxons plats i mitt hjärta men ack va fel jag hade!! Visst kan ingen hund ersätta en annan men hon har axlat hans mantel med råge.. Här kommer lite bilder från åren som gått.. Många härliga minnen har jag och fler ska det bli :)

 

                                       

 

Underbara Älskade lilla liten   

Presentation


Bloggen handlar framför allt om mitt liv med mina hundar. Träning/tävling och framtidens ev uppfödning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Livet med hund med Blogkeen
Följ Livet med hund med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se